Framtidstankar i Vadstena

20121019-083441.jpg
För mig är det viktigt att hinna reflektera när tempot är högt. Efter en vecka med många intryck och möten behöver min hjärna tid att komma ikapp.

Frukosten i munkarnas gamla sovsal var superb. Fram till elva sitter jag på rummet, kollar mailen och ringer samtal. Sedan ska jag stänga av tekniken. Soringkläderna är nerpackade och jag har förberett mig för ett långpass i lugnt tempo. Det är ett bra sätt att upptäcka nya platser

Därefter ska jag gå till badhuset. Skrivboken får hänga med. Just nu är det så många tankar.

I kväll blir det middag hos Marie Bergmar. 1999 träffades vi på företagsrådgivarprogrammet. Vi lever båda fartfyllda liv och vissa år har kontakten begränsats till ett julkort. Ändå räknar jag henne som en nära vän. Vi har inte träffats sedan jag fyllde 40 år 2009. Visst är det märkligt hur vänner kan kännas nära oavsett hur lång tid som förflyter mellan mötena.

Men i eftermiddag ska jag stänga av alla intryck och ägna mig åt företagets framtid. Just nu händer det så otroligt mycket som jag behöver tid att reflektera över.