Tänker du på miljön när du köper presenter?

20121020-081457.jpg
Föredragshållare får alltid presenter. Undrar hur många böcker jag fått genom åren. Det mest originella jag fått var en låda spik. Ur miljösynpunkt tycker jag att många presenter är onödiga. Hur ofta har jag tittat i de där böckerna. Att träffa rätt med en bok till en föredragshållare är inte lätt.

Gladast blir jag för blommor. Jag älskar verkligen snittblommor och det är en lyx som jag sällan unnar mig själv. Å andra sidan kan det gå till överdrift vid uppvaktningar. Minns när jag fyllde 40 år. När det blir som en blomsteraffär hinner man inte njuta. Att byta vatten på alla blommor blir som en belastning.
Q

20121020-083306.jpg20121020-083637.jpg
På höstens föredrag har presenterna varit mitt i prick: biljetter till Hasse och Tage museet, champagneglas med Mellersta avdelningens emblem (pryder hyllan i köket på kontoret) och i Vadstena en flaska riktigt gott vin – Irony.