Innovativum och BMÖ

2003 träffade jag Ingrid Thuresson för första gången. Det var på Skånska kvinnodagen i Lund och jag blev imponerad av hennes projekt på Bjärehalvön.

Några år senare var vi båda styrelsemedlemmar i Föreningen ResursCentrum i Skåne. Hon och Monica Lundgren lärde mig massor om att söka projektmedel. När vi skapade mentorsprogrammer QlaraBesked fick vi lov att använda allt material som Ingrid Thuresson tagit fram på Bjäre.

2010 kom jag med som adept i Ingrids nya mentorsprojekt – VäxthusBjäre. Idag är det premiär för filmen om projektet.

Sett i backspegeln påverkades jag mycket av VäxthusBjäre.
– studenter: idag har vi knutit Emely till byrån, hon går andra året på juristlinjen. Ida som började hos oss i juni hade dessförinnan praktiserat hos oss sommaren 2010 och hösten 2011.
– vi anlitar på nytt studenter från psykologiska institutionen för ett projekt
– gymnasieelever från Österportskolan har gjort en film om oss
– Caroline, som var knuten till oss i VäxthusBjäre, är anställd hos oss sedan våren 2011 när hon blev färdig jurist.
– vi har fått projektmedel till ett tvåårigt utbildningsprogram för jurister
– senaste ledet är mångfald…,

Nu sneglar jag på att starta kontor i nordvästra Skåne. Redan innan programmet startar hamnar jag i en bra diskussion med en av personerna bakom BMÖ – Business Management Öresund. De står för kommunikation, integration, samverkan och samhällsansvar. Ledorden känns rätt även för mig.

En ny dörr står på glänt.

20121023-175305.jpg