Att utvärdera och ta nästa steg

Det omöjliga utmanar mig!

Efter att ha klarat springa Stafettmaran på en för mig fysiskt omöjlig tid, lyckats få avslag på en ansökan om undersökningstillstånd (nästan omöjligt) – var jag tvungen att skapa en ännu mer omöjlig vision.

Varför?

Antagligen inspirerades jag av Robin Sharmas ”Munken som sålde sin Ferrari” (kul att läsa att även Blondinbella inspireras av den boken.)

Jag gav mig fem år att bygga upp en advokatbyrå med möjlighet att växa och ett servicebolag för advokater. Till sommaren har det gått fem år – idag kom registreringsbeviset för mitt nya bolag – Andebark Sverige AB. Det nya servicebolaget är registrerat. Till årsskiftet flyttar vi över all administrativ personal till bolaget. Sedan ska strukturen vara lagd.

När jag talat med människor om min vision har många undrat om jag var riktigt klok (allt färre efter hand som åren gått och de sett vad vi presterat). Andra har hejat på och tyckt att det är en fantastisk idé

På vägen har jag gjort många misstag. (Någon gång skall jag hålla föredraget om att göra misstag och vad man kan lära av det.) Men tack vare alla misstag har företaget fått en riktigt solid grund.

Under nästa år ska vi dra nytta av alla möjligheter som våra språkkompetenser har. Jag har redan massor av idéer. Ett föredrag om vad du behöver veta när du kommer till Sverige från ett annat land. Här behöver jag samarbetspartners som vill köpa utbildningen.

Kring lunchbordet diskuterade vi arvs och bodelningsreglerna i Irak. Det är så häftigt med all denna kompetens inom byrån. I framtiden ska vi bygga på detta så att varje person har ett kontaktnät i länder där de kan språket och grundläggande kunskaper om det juridiska systemet.

Att skapa möjligheter för människor med språkbegränsningar att kunna kontakta en advokat är en jämställdhetsfråga!

Snart har det gått fyra och ett halvt år av min resa. Jag utvärderar  – gör om – gör rätt!

I framtiden ska jag nischa mig mer på det jag tycker bäst om att göra – boutredningar och arvstvister, testamente, generationsskifte – och brottmål – för att jag älskar processen.

Den stora utmaningen är att våga säga nej! Att ha is i magen. Jag sitter inte utan arbetsuppgifter för att jag inte åtar mig ärendet. Kalendern har varit överfull hittills.

Det handlar också om tillit till mina fantastiska kollegor! Anna har sedan länge sin kalender fullbokad och är väldigt omtyckt av klienterna. Annie har på en och en halv månad visat vilken enorm kompetens hon har och hon har flera stora mål att jobba med.

På tisdag får vi besked om Ida och Caroline får tingstjänstgöring. Lite olyckligt att båda kan komma att lämna oss samtidigt – men när det gäller tingstjänster kan det gå lång tid mellan utlysningarna. Just nu var det flera lediga i Malmö (dit Ida vill) och en i Kristianstad.

Jag ser det som om de är ute och vidgar sina erfarenheter och hoppas att de kommer tillbaka!