Målbilder

20121123-060628.jpg
När väl en målbild börjat gro är det som om jag redan har genomfört alla förändringar som krävs för att komma dit.

Tvister kräver så mycket av min energi. Jag vet att jag borde stänga av – inte engagera mig i konflikten. Men det är svårt – jag är engagerad som människa.

Mitt mål är att samla duktiga advokater under ett gemensamt varumärke. Där vi är självständiga och tar ansvar för våra uppdrag. Där var och en kan ägna sig åt det den är bäst på!

Funderar återigen över vad jag är bäst på?

Testamente – helt klart! Boutredningar och lyckas få människor att komma överens.

Mia tar allt större ansvar för boutredningar. Om hon kan sköta allt det praktiska borde jag kunna åta mig fler bouppteckningsuppdrag. Men det kräver att jag släpper en hel del andra uppdrag.

När jag reflekterar över vad jag gör om dagarna inser jag hur mycket tid administration och chefskap tar. Där är jag långt ifrån bäst. Ledare ja – men frågan är om jag någonsin kan bli en bra chef. Och frågan är om jag är intresserad av det.

Som försvarare känner jag att jag kan göra skillnad. Några sådana ärenden vill jag ha kvar. Men i övrigt skulle jag vilja lägga om min tillvaro och bara jobba med det jag är bäst på. Ge mig själv utrymme att förkovra mig – bli ännu bättre.

Helst skulle jag vilja jobba mer med generationsskifte. Att hjälpa fler företagare med lyckade generationsskifte är en viktig fråga för Sveriges framtid.

Visst är det viktigt att hjälpa människor med tvister – men jag är för rastlös och känner att jag inte kan påverka tillräckligt mycket i förhållande till den tid jag lägger ner.

Vår tid är begränsad. Det gäller att investera den klokt. Vad ger mest tillfredsställelse – för mig själv och andra – i förhållande till investerad tid.

Mina mest tacksamma klienter är de tilltalade. Inte sällan får jag spontana kramar av tårögda klienter som upplever att jag är den enda som stått på deras sida.

Genom mitt agerande i testamentsärende och boutredningar kan jag förhindra segslitna familjekonflikter med en begränsad tidsinsats. Generationsskifte är ett utvecklingsområde med stor ekonomisk betydelse för Sverige. Men även här kan jag som advokat förebygga framtida familjekonflikter.

Nu gäller det för mig själv att fokusera. Tacka nej till andra uppdrag – oavsett hur smickrande de är. Mina kollegor är fantastiska – ska snarast kolla om Annie har utrymme på tisdag. Fick ett mail på tyska som jag nästan raderade i tron att det var ett skräpmail. Tur att Annie arbetat i Österrike i två år.