Sista utbildningsdagen i praktisk juridik och klientbemötande

20121129-203044.jpg

Det har varit en lång dag! Mellan kl 11 och halv fem är vi tre advokater som suttit och räknat ut bodelningslikvider, fördelning av lån och tillgångar utifrån olika scenario. Aldrig hade jag kunnat tro att matte skulle vara så viktigt för advokater!

Men – vi kom till en lösning – så det var värt all ansträngning!

På vägen till kontoret rensade jag hjärnan på Netto genom att göra inköp till i morgon. Frukostbullar att grädda i ugnen, ost, clementiner, godis. Det är sista utbildningsdagen på ”Praktisk juridik och klientbemötande”. I morgon handlar det om att vara målsägandebiträde, att våga tala och förhandlingsteknik.

Så här i efterhand är jag riktigt imponerad över den utbildning vi tagit fram och jag är helt övertygad om att vi kommer att hålla den igen efter sommaren 2014. Till sommaren startar det ettåriga ledarskapsprogrammet. Nu tar vi först paus, utvärderar och andas. Sedan börjar rekryteringen av mentorer till de adepter som redan anmält att de är intresserade av mentorsprogrammet (som man kan kombinera med ledarskapsprogrammet).

När jag öppnade mailboxen lite över åtta fanns där ett mail från journalisten på Navigator Syd. Han hade via bolagsverket fått veta att vi bildat servicebolaget och var nyfiken. När jag berättade för honom om allt vi gjort, att servicebolaget är den sista delen av denna stora vision, så blev jag själv riktigt imponerad. Jag hörde mig säga; ”Det är så svårt att förklara. Projektet består av så många delar och det är lätt att se delarna och missa helheten.”

Du behöver få distans! Ett servicebolag där advokater verkar under ett gemensamt varumärke med en unik närvaro i sociala medier. Kontor som gör det enkelt att boka rum bara när man behöver ger ett bättre resursutnyttjande. Detta kombinerat med hög teknisk kompetens och ett mångfaldstänk gör att vi ligger i framkant när det gäller CSR. Dessutom har vi tagit fram unika utbildningsprogram för att hjälpa unga jurister utvecklas till advokater. Ja, det finns så otroligt mycket som är unikt och det är svårt att se helheten för alla delarna som är unika i sig!