Strategiarbete

20130126-223431.jpg
Kan man ha strategiarbete med sig själv?

Sedan i fredags har jag jobbat med företagens organisation och ledning.

Som jag tidigare skrivit om deltar jag i programmet Styrelsekraft. De senaste två träffarna har jag inte kunnat delta i så nu är det 100% närvaro som gäller. Om två veckor träffar jag min mentor igen. Viss press sätter det på mig.

I kväll har jag gått igenom alla mallar jag fick på Styrelseakademins utbildning och gjort korrigeringar för hand. I Ägardirektivet finns det några oklarheter fortfarande men annars är allt klart.

Grovplanering både av årets styrelsemöte och personalens månadsmöte är också klart.

Tänk vilken energi jag fick efter semestern. Bortovaron har gett perspektiv. Framförallt ser jag hur jag själv förändrats.

2012 var ett turbulent år. Det är en märklig känsla att vara full av beundran för mig själv – men det är jag. Fortfarande ligger det för nära i tiden för att jag ska kunna skriva om det. Jag kan bara säga att utmaningarna hjälpte mig att utvecklas. Idag är det inte någon som sätter sig på mig längre.

För att citera en klient: I motvind lyfter drakarna.

Våra motgångar har gjort oss starka, fått oss att se brister och bygga ett starkare företag. Under 2013 ska vi bygga en superstark företagskultur med en tydlig värdegrund att hjälpa, med en vision att göra det svåra enklare.