Hur kan man känna sig lycklig av att jobba till efter midnatt en fredagskväll?

20130202-071101.jpg
När att-göra-listorna blir långa uppstår tidstjuvar av förseningen. Klienter som efterfrågar vad som händer tar tid som är svår att debitera.

När jag har klientmöte vill jag skriva handlingarna omedelbart. Sedan låter jag dem helst vila till dagen efter om jag skulle komma på något mer. På morgonpromenaden har jag perspektiv.

Tidigare hade jag mina akuta akter på skrivbordet i väldiga högar. Nu kämpar jag ständigt för att låta akterna vila i valvet och istället ha uppdaterade att-göra-listor. Det stressar mindre med en lista i blocket än stora högar med akter.

Det är alltid spännande att se hur andra jurister jobbar. När jag besöker advokatkontor tjuvkikar jag ofta in på kontoren . Det är inte ovanligt med gigantiska pappershögar som täcker stora delar av skrivbordet och även letar sig ner på golvet.

Jag ska erkänna att det händer hos mig också då och då. Men målsättningen är att skrivbordet ska vara tomt när jag slutar arbetsdagen. Dagen får en lugnare start och jag får bättre fokus om skrivbordet är tomt när jag kommer.

Istället har jag ett block i skrivbordslådan med tre uppdaterade listor ”viktigt och brådskande”, ”viktigt inte brådskande” och ”oviktigt”. På båda listorna försöker jag ange deadline. Jag har insett att listan med oviktigt sällan blir gjord. Därför hamnar både brådskande och mindre brådskande uppgifter på samma lista.

I går hann jag rensa undan nästan alla uppgifter på ”brådskande och viktigt”. Dessutom hann jag med en hel del på listan med ”viktigt ej brådskande”. Förberedelserna för månadsmötet i februari är utskickade och jag känner mig bara så lycklig. Vi håller verkligen på att skapa något helt fantastiskt. Ju mer tid jag ger visionen ju mer inser jag hur bra det kommer att bli!

Men livet är inte bara jobb. Efter mer än två veckor med väldigt många arbetstimmar är jag väl värd en långhelg nästa vecka. Längtar redan efter långa sovmorgnar, mys framför kakelugnen och uppfriskande promenader.

Jo, jag är verkligen lycklig!

2 svar på ”Hur kan man känna sig lycklig av att jobba till efter midnatt en fredagskväll?”

  1. Ibland har man inget val. Det finns stunder man måste jobba under hela helgen med ett ärende som är väldigt akut samt energikrävande ( i mitt fall gäller det ärende om verkställighet ).

    Annars vill jag säga att din blogg är ganska intressant att läsa, som jag av en slump märkte till när jag googlade lite om hur man blir advokat genom egen juridisk verksamhet.

    1. Visst är det så!

      Tack – alltid roligt att få feedback på bloggen!

Kommentarer är stängda.