Att tillåta sig vara sjuk

2012 tänjde jag alla mina gränser och jag lärde mig hur kraftfull tankens kraft är. Med fokus på målet klarar man långt mycket mer än vad man tror.

Samtidigt – att tänja sina gränser är inte bra i längden. Det märkte jag förra hösten när jag drabbades av flera infektioner. Då lovade jag mig själv att verkligen lära mig lyssna på min kropp igen.

Nu har jag kurerat mig en hel helg. Tillbringat tid i sängen. Vilat. Ätit citrus och vitlök. Druckit hostmedicin och Kan jang. Avstått från träning. Ändå är jag inte frisk.

Egentligen skulle jag kunna lägga in en växel till och köra på som vanligt, men jag har insett att det sliter så hårt på kroppen. Istället bokar jag av och bokar om. Även om jag skulle bli frisk i veckan så har influensan gjort att jag inte kunnat följa förra veckans planering. Jag behöver tid att komma ifatt.

Mitt fokus har alltid varit att göra mitt bästa i tid. Klientens bästa har alltid kommit före mitt eget bästa. Men det är ändring på det nu. Om jag inte tar hand om mig själv – hur ska jag då kunna prestera på topp?

Det är dags att minska antalet arbetstimmar med målet att komma ner till 40 timmarsvecka. Det är dags att känna efter hur jag mår och tillåta mig att vila när jag är sjuk.

Hur tråkigt det än är så skickar jag de där mailen där jag bokar av och bokar om.

Eftermiddagens möte med Styrelsekraft är emellertid inte förhandlingsbart. In i duschen för att kunna bege mig till Lund. Sedan får det bli vila ikväll!