Karaktär

20130313-060858.jpg
När det gäller att jobba har jag dålig karaktär. Om inget hindrar mig jobbar jag tills det är dags att sova.

Sedan skilsmässan har det funnits fyra kategorier av tid;
1. Arbete och tid där tankarna ägnats åt företagsutveckling. Eller utbildningar, mingel och nätverkande som gynnat företaget.
2. Tid för barnen. Men eftersom de är tonåringar har jag kunnat ta arbete med hem för att jobba när de är engagerade i sitt. 2012 var ett år med stora påfrestningar och tyvärr fick barnen inte den tid de behövde. Jag försattes i en situation där jag inte hade så många andra val än att jobba till bristningsgränsen. Många gånger har jag önskat att jag haft andra handlingsalternativ 2012. Om jag finge leva om mitt liv skulle jag gett den här tiden ännu större utrymme. Samtidigt har jag varit mer hemma med mina barn än många andra. Fram till dess sonen fyllde två år arbetade jag bara 60%. Därefter arbetade jag full tid augusti 1999 till februari 2002 när jag blev sjukskriven. De första åren med företaget jobbade jag hemifrån och kunde anpassa arbetet efter barnen. Så om jag tänker efter är det bara hösten 2010 och 2012 som inte barnen varit min prio ett tid.
3. Träning är något jag prioriterar högt för jag vet att en satsad timme på träning ger så oerhört mycket mer tillbaka. Detta är det säkraste sättet att locka mig från arbete.
4. Tid för familj och vänner. Den här tiden har jag skurit väldigt hårt i, tyvärr. Det har varit nödvändigt för att få utrymme att utveckla visionen. De närmaste väninnorna är Annica och Anki. Tid med dem innebär samtidigt en enorm företagsutveckling då 75% av diskussionerna handlar om reflektion och företagens framtid. Vi har inte träffats sedan oktober och jag längtar så otroligt mycket efter en helhelg. Och så finns det vänner som Giggi där ingenting handlar om jobb. Ja, jag vet – den tiden borde få mer utrymme igen.

Men sedan i somras finns det en sorts tid till. Bara-vara tid med min älskade. Tid där det varken finns måsten eller förväntningar. Det är märkligt att vara så älskad utan något krav på prestation. Det är en ny sorts tid för mig och den får mig att känna en harmoni som jag aldrig tidigare känt.