Vårlängtan – vad kan vi påverka?

20130315-074653.jpg
Igår satt jag och jobbade när stora snöflingor sakta dalade likt stora bomullstussar. Då och då plingade det till i datorn av något meddelande på Facebook från mina nära och kära. När jag läser i någon paus passar jag även på att snabbläsa nya inlägg.

20130315-074949.jpg
Min dagliga 30 minuterspromenad gick genom ett snövitt landskap. Himlen var intensivt blå. Solen och ljuset gav en härlig energikick. Ändå vill jag bara bli av med snön. Jag vill ha vår!

20130315-075130.jpg
Om man läser på FB är det mer än jag som längtar efter våren. Ändå är det vita vinterbilder vi flitigt delar med oss av

20130315-075234.jpg
Hur mycket tid tillbringar du utomhus och hur mycket tid tillbringar du sammanlagt i sociala media om du räknar in alla de gånger du snabbscrollar via mobilen på en dag?


Snön kan vi inte förändra men vi kan tillsammans välja innehållet i sociala media.

Fram till påsk ska jag fokusera på våren och värmen. Så länge det är snö ute kommer jag dela förra årets vårbilder. Vi kan kalla det ett experiment i hur mycket vi själv kan påverka hur vi känner oss.

Jag minns ett fragment från ett citat ”det är inte hur vi har det utan hur vi tar det”.

Så avslutar jag med en bild som jag faktiskt tog i februari 2013. Våren är på gång trots allt – där nere under snön !

20130315-075831.jpg

2 svar på ”Vårlängtan – vad kan vi påverka?”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Jag ror inte jag tillbringar så mycket tid på sociala media, bara för att scrolla.
    Det blir någon gång på morgonen och någon gång på kvällen. Däremot har jag en livlig mailaktivitet genom mitt engagemang i kyrkopolitiken.

    1. Även om du inte scrollar dig igenom så blir det en hel del tid i sociala medier. Trots att jag prioriterar tid utomhus blir det ganska många minuter om dagen som jag är i sociala medier. Varför inte använda den tiden till att påverka varandra positivt och inspirera?

Kommentarer är stängda.