Föredrag på Österportskolan

20130319-084838.jpg
Som ambassadör för kvinnors företagande har jag åtagit mig att göra fyra gratis ambassadörsuppdrag per år. Eftersom kalendern är ganska fullbokad bad jag lärarna samordna föredraget. Tyvärr var det svårt.

Vi får väl se hur många som kommer med tanke på att skolbussarna är inställda.

Funderar igenom vad jag ska säga.

20130319-085106.jpg
Jag kommer börja med att presentera mig som idéspruta och mina tre företag; Advokatbyrån (04), teraxacum (10) och servicebolaget som presenteras till sommaren.

20130319-085316.jpg
Antagligen kommer jag inte berätta hur jobbigt det är att vara innovativ.

Dialogen brukar vara bra. Därför ska jag fråga vad de tänker på när de hör ordet företagare och advokat.

20130319-085530.jpg
Eftersom det är en klass som läser juridik misstänker jag att de är nyfikna på vad man jobbar med som jurist.

Den klassiska frågan här är om de vet skillnaden mellan en jurist och en advokat.

20130319-085728.jpg
När jag skriver det här inlägget laddar jag upp bilder som känns viktiga för att förstå företagarens vardag. Samtidigt vill jag ge dem den positiva bilden av att vara företagare.

20130319-085925.jpg
Ja, och så måste jag ju berätta varför jag tar mig tid att göra gratisföredrag. Det är av samma anledning som jag tar mig tid att blogga. Jag vill hjälpa människor förstå juridiken. Jag vill göra det enkelt att ta reda på vad som gäller så att de kan förebygga problem. Och så klart måste alla efteråt gå in både på www.advokatbyran.nu, den här bloggen och vår gilla-sida på Facebook. Då får de ju se den andra sidan av att vara företagare genom bilderna jag delat i inlägget.

20130319-090238.jpg
Den allra första bilden i inlägget ska jag sluta föredraget med. Men det här inlägget ska jag avsluta med det allra viktigaste.

Se till att du mår bra och har roligt. Visst kan du vara stark och påverka din omgivning. Men för att hålla är det allra viktigaste att du omger dig med rätt människor. Människor som får dig att skratta, som får dig att må bra och som boostar din självkänsla!