Inställda tåg och bussar

20130319-154110.jpg

Fullt så här tomt var det inte på Österportskolan i morse – men inte långt ifrån. 75% av eleverna var hemma på grund av snön. Läraren hade bjudit in några andra elever så vi blev nästan tio stycken.

Visst var det synd att det inte var fler som lyssnade. När jag gick hem så funderade jag på hur jag skulle kunna göra bortfallet pga snön till något positivt. Då kom jag på att jag skulle kunna göra en sammanfattning av föredraget här på bloggen och maila länken till läraren. Då skulle de frånvarande eleverna kunna ta del av föredraget. Dessutom skulle alla andra lärare kunna hänvisa till det här inlägget eftersom jag hinner göra allt färre föredrag.

När jag jag hem så lovade jag mig en sak till: oavsett hur mycket jag har att göra och oavsett om det bara är klasser på 20 elever så ska jag erbjuda Österportskolans elever ett gratis föredrag per läsår. Det kändes så viktigt att berätta om de här sakerna och jag hoppas att det är mer än Jan Arturssons klass som kommer att läsa det här!

I eftermiddag har jag suttit vid datorn – vi är i en förändringsprocess där vi ser över och effektiviserar alla rutiner. Tiden försvinner i en massa mail och svar. Förhoppningsvis har vi snart allt på plats – om än det har tagit längre tid än jag räknat med. Hoppas, hoppas att jag efter sommaren kan jobba mer som advokat igen. Just nu längtar jag verkligen efter juridiken!

Utanför yr snön. I kväll skulle jag ha varit på advokatsamfundets årsmöte i Malmö. In i det sista tvekade jag. I andras ögon må jag vara en fegis. Men när det är snövarning undviker jag verkligen att ge mig ut i onödan. Ett årsmöte med mingel ligger mer på nöjeskontot än nödvändighetskontot. Att ge sig ut när det är risk för snöstorm innebär alltid en risk. Därför valde jag att avstå. För några år sedan gled jag av vägen och voltade med en bil när det var halt. Det ledde till en tankeställare och jag överväger noggrant hur viktig färden är när väglaget är osäkert.

Så – istället blir det ett blogginlägg om dagens föredrag.