Rekrytering

20130328-055953.jpg

20130328-060017.jpg
Ett säkert vårtecken är alla ansökningar om sommarpraktik från jurister. Jag läser alla ansökningar och sparar ner dem enligt en ny struktur. Därefter träffar jag den sökanden om det känns intressant.

I helgen insåg jag hur mycket tid det tar. För en tid sedan reflekterade jag hur mycket tid handledning av ny personal tar.

Min vision har alltid varit att hjälpa människor in på arbetsmarknaden. Jag vill hjälpa unga jurister få nödvändig praktik. Men när jag analy

20130328-060456.jpg

20130328-060506.jpg
Sedan ett år använder vi Åsa Wikström som rekryterare. Från idag tillämpar vi samma rekrytering både när vi anställer som när vi tar emot praktikanter. Vår tid är värdefull. Vi kan inte hjälpa alla. I fortsättningen ska vi koncentrera vår tid till dem som vi skulle vilja anställa i framtiden.

Därför kommer vi under våren och sommaren utveckla en unik traineetjänst för studenter. Mer om det så småningom.

Hemsidan kommer att uppdateras med information om vårt nya sätt att rekrytera. Vi kommer regelbundet bjuda in intressanta kandidater till speed rekrytering. Där träffat vi 6-8 kandidater under 2 timmar.

Som alltid har jag nära från tanke till handling. Först när man prövat kan man utvärdera. Idén fick jag i lördags och inbjudan skickades ut i tisdags. Fem intressanta kandidater kommer i eftermiddag. Vi kommer att välja ut tre som kommer att få träffa vår rekryterare.

Men innan dess ska vi samla kontoret på traditionell påsk lunch!