Första mötet med advisory board

20130405-052042.jpg
Det var Jonas Lind och Åsa Wikström som först sa att jag borde tillsätta en extern styrelse. Sedan berättade Fredrika Gullfot om hur stort stöd styrelsen varit för henne.

20130405-052312.jpg
Styrelse i mitt lilla bolag!? Hur hittar man rätt personer? Hur börjar man?

Fredrika och Åsa rekommenderade mig att söka till regeringens program styrelsekraft. Utan så mycket eftertanke slängde jag in en ansökan. Projektledaren drillade mig ganska hårt under intervjun. Min ansökan hade först sorterats bort eftersom den inte var så genomarbetad. Hade jag verkligen den tid som behövdes?

20130405-052713.jpg
Mitt i en intensiv arbetsperiod prioriterade jag två hela dagars utbildning om styrelsearbete och en tenta.

Jag avsatte tid för Styrelsekrafts träffat var sjätte vecka och mentorsmöte. Sedan kom alla infektionerna och jag tvingades lämna återbud till en träff. Och resan till Karibien kolliderade med januariträffen

20130405-053049.jpg
Men parallellt med programmet, alla föredrag, alla utmaningar som arbetsgivare, alla klientärende – har jag målmedvetet arbetat för att tillsätta en styrelse.

Utifrån Styrelseakademins mallar har jag tänkt efter hur dokumenten ska utformas. Jag la handlingarna till Bussarin för utskrift men arbetsbelastningen har varit för hög för att hon skulle hinna med. Rapporterna är inte heller riktigt klara.

Men – i dag har vi ändå det första mötet med advisory board. Jag ser det som en början. Allt är inte perfekt – men till hösten ska allt vara på plats!

20130405-053452.jpg
Ibland måste man vara lite förlåtande mot sig själv och se vad man faktiskt gjort istället för allt som inte hanns med.

Det har varit oerhört många tankar om visionen, många kontakter om rekrytering.

20130405-053647.jpg
Styrelsekraft och mina möten med min mentor har betytt allt. Annars skulle jag nog aldrig varit så kaxig att jag tillsatt en styrelse.
Idag kommer
Dan Person, advokat och tidigare MP på Maqs Lawfirm och Magnusson. På min sena mailförfrågan igår kväll åtog han sig att vara mötesordförande.
Lars-Erik Ström, advokat och min mentor i QlaraBesked. Advokatbyrån för marknadsrätt.
Paul Jönsson, ekonom och initiativtagare till samarbetet mellan ekonomikonsulter under varumärket Sydek.
Maria Andersson, min syster som tagit fram vår profil utifrån sina erfarenheter av att arbeta med marknadsföring på Johnsson &Johnsson.
sa

20130405-054301.jpg
Det blev inte så många timmars sömn i natt. De flesta klientärendena får vänta till i helgen.

På FB såg jag att Fredrika Gullfot också var vaken tidigt och vi bestämde oss för att träffas i kväll. Det är ett bra tag sedan vi lyckades synka våra kalendrar senast. Häftigt att vi hittade tid för middag med så kort varsel just i kväll. Cirkeln sluter sig.

När något känns jobbigt ska man fokusera på känslan när man är klar. Yes – ser verkligen fram emot kvällens samtal med Fredrika!