Att ha en styrelse

Nja, styrelse är nog att säga för mycket. Men nu har jag i alla fall ett advisory board!

Dan Person skötte rollen som ordförande strålande! På dagordningen la han till punkten att klargöra gruppens uppgift.

Vi kom fram till att advisory board är rådgivande. Jag kan välja om jag vill följa deras råd eller inte.

På några timmar hittade vi svaret på frågor som jag funderat på i flera år. Huvuddelen av tiden ägnades åt diskussionsämnet: Vision och strategier för företagen.

Äntligen finns det ord för vad vi arbetar med: Familjerätt, fastighetsrätt och familjeföretagets juridik! Advokatbyråns målgrupp är privatpersoner och familjeägda företag.

Den svåraste frågan är hur varumärket skall hanteras i servicebolaget. Diskussionerna ledde till många tankar. Men för mig blev svaret tydligt. Nästa sammanträde är varumärket den viktigaste frågan.

På onsdag träffar jag min mentor, Tomas de Souza, VD på Good old. Då ska jag fråga om jag kan hyra lokal hos dem på Media Evolution och om Tomas skulle kunna medverka under 30 min för att informera oss om sociala media.

Med Fredrika Gullfot blev den en härligt avrundning på veckan. I morgon är det jobb igen. Klientärendena har tyvärr inte hunnits med idag – och högarna växer.

Jag hatar att inte hinna med – och får bara inse att det inte finns tider i min kalender för nya ärenden förrän i maj. Jag vill verkligen ha en hög servicegrad till våra klienter. Överväger på allvar om jag ska försöka komma ur min häktningsjour i månadsskiftet.

Tankarna kring framtid har fått mig att inse att jag bara ska jobba med det som jag är bäst på. För min del är det arvsrätten. Vi får se om jag vågar vara så modig att jag tackar nej till allt annat.