Framtidstankar

Jag ligger kvar i sängen och reflekterar över gårdagens diskussioner – klientmötet på morgonen via telefon tillsammans med en duktig affärsjurist, advisory board och klokheterna med Fredrika.

20130406-065809.jpg
Det är så mycket som händer nu och jag känner verkligen tacksamhet. Via mail har jag de senaste dagarna fått indikationer på att vårt varumärke håller på att bli starkt – ofattbart starkt. Det visar sig också att antalet nya ärenden ökar för varje vecka.

20130406-070012.jpg
Sammanträdet ledde till att vi från vår folder tog bort att vi åtar oss förordnande från domstol. Vi kommer fortsätta åta oss förordnande. Samtidigt funderar jag på vilka ärende jag ska plocka bort när agendan är överfull.

Redan nu är min kalender för april fulltecknad. Hur ser maj ut när jag kommer till slutet av april. Anta att jag får tre nya häktade på häktningsjouren. Var ska jag i så fall tränga in de förhören och förhandlingarna. Är det bra kundvård att avboka klientmöte som klienten väntat i veckor – kanske månader på. Polis och domstol är aldrig flexibla – utan då får du avsäga dig uppdraget. Är det rätt mot den häktade att i en utsatt situation tvingas byta advokat?

När jag satte upp mig på jourlistan såg min arbetssituation verkligen inte ut så här.

20130406-070701.jpg
Det är ett svårt beslut att bestämma mig för att enbart arbeta med arvsrätt. Det är så många som varit hos mig tidigare och kommer med nya ärenden – och efter alla år kan jag ju det mesta.

20130406-070835.jpg
Samtidigt har jag alltid velat hålla en extremt hög servicegrad förenat med kvalitet. Sett i backspegeln ser jag att när jag har för mycket omkring mig tvingas jag tumma på detta. Att behöva vänta en månad på en tid hos mig är inte acceptabelt. Istället börjar jag boka in klientmöten på helgerna. Och det är verkligen inte bra!

Nej, jag måste göra en förändring – och jag måste ha karaktär att säga nej! Mina medansvariga jurister är redan så mycket bättre än mig på flera områden.

20130406-071230.jpg
Men under april håller även deras kalendrar på att bli fulltecknade. Annie har massor av förhandlingar i tingsrätten inbokade. Dessutom ska hon på första advokatkursen. Anna har tagit några dagars semester – hon har sedan länge en hög arbetsbelastning. Sedan en tid har andra advokatbyråer börjat anlita hennes kompetens inom hyres och arrenderätt. Den enda som egentligen har utrymme att ta nya ärenden under april är Li.

Jo, jag vet – det vore kanske lämpligt att rekrytera ytterligare en jurist. Samtidigt vet jag hur mycket handledning det kräver inledningsvis. Helst skulle jag vilja hitta en advokat som kunde samarbeta med oss. Samtidigt har vi inte konceptet klart förrän till sommaren. Och för att vi ska få det klart behöver jag avsätta tid. Eftersom dagarna är inbokade måste jag ha karaktär att inte boka kvällar eller helger. Den a tid behöver jag för att få klart servicebolaget. Eller så skulle jag anställa någon för att göra detta klart. Någon som är bättre än mig på de bitarna.

20130406-071851.jpg
Efter gårdagens blogg hörde en advokatkollega av sig på Twitter och erbjöd sig ta över min häktningsjour. Det vore verkligen ett enkelt sätt att vinna tid!