När man tar dagen som den kommer

20130428-061021.jpg
Lördagen blev inte som jag tänkt mig. Akterna ligger fortfarande orörda. Det är en sån där helg där jag känner in i nuet vad jag vill göra. Oftast blir det mest gjort då – men inte det jag planerade. När man inte gör saker för att man måste känns det så enkelt. I bara farten brukar jag bestämma mig för en massa saker också.

Igår fattade jag många viktiga beslut om framtiden. Flera av frågorna har jag grubblat på länge – som den där med varumärket. Det är svårt att föra förhandlingar med advokater som ska ansluta till servicebolaget när jag själv är osäker på hur varumärkesfrågan ska hanteras. Det är inte lätt att vara innovatör.

Dessutom skrev jag om vårtalet igen. Nu har jag vänt och vridit på det så många gånger. Här vill jag göra ett tal som engagerar och leder till förändring. Lovar att lägga ut det!

Förutom allt som hände i huvudet igår blev det en massa praktiskt gjort. Tvätten torkade i solen medan jag klippte rosor och räfsade rabatter, en stor hög osorterade papper blev genomgången och jag hittade viktiga strukturer, jag röjde upp ett skåp i Johns kontor (som tidigare varit kök) och bestämde hur vi ska göra om. (Bestämde mig till slut för att sälja den gamla spisen. Kämpar med feng shui och gör mig av med saker. Vilken kraft där är i att rensa och strukturera.)

Himlen är klarblå. Vaknade utvilad – tidigt. Nu blir det morgonpromenad och och fortsatt rensning. Och så ska jag komma ihåg att vattna lavendeln som jag klippte igår. Förhoppningsvis gör allt det praktiska att jag får ro att sätta mig med akterna, affärsplanen och vårtalet lite senare i kväll.