Att ge plats för något nytt

20130429-054712.jpg
Var blir tiden av?

Helgen var full av tanketid. Vi har börjat något nytt och rent fysiskt röjer jag ut det gamla. Karen Kingstons bok ”Rensa i röran” har hjälpt mig vidare många gånger.

Saker är fyllda med minnen. Linnet jag köpte i Italien är fyllt av våren, känslan när jag besökte Lydias hus på Pallatinen. Det finns klänningar fyllda av lyckliga ögonblick som jag inte är redo att kasta.

För att utvecklas behöver vi ge utrymme för något nytt att komma in i våra liv. Det kan gälla saker – men också tid.

Innan påsk lyssnade jag på ett tänkvärt föredrag på Ystad teater (tror hemsidan var blifullbokad,nu). Han talade om Röda mattan policyn. Den innebar att man skulle välja de uppgifter man tycker är roligast att arbeta med och ha mod att tacka nej till det andra.

Den senaste veckan har jag inspirerats av Thomas Lydahls tankar om wow!

Kombinationen av detta – och den tråkiga upplevelsen senast jag var på tingsrätten – fick mig att fatta ett beslut. Jag ska sluta med brottmål och ägna mig åt det jag tycker är allra roligast: arvsrätt.