Att vila i nuet

20130729-061636.jpg
Utanför är himlen grå och det är skönt att bara ligga kvar i sängen och surfa runt på mobilen. Försöker locka ner mig till stranden med en äldre bild av en soluppgång. Min kropp vet hur skönt det är med morgonens löparrunda – ändå är det så svårt att komma upp.

Istället surfar jag på FB och läser ser hur mina ”vänner” reser runt i världen, dricker vin i den ljumma kvällen, umgås flitigt med familj och vänner, delar med sig av konserter och massor av andra upplevelser.

Undrar hur många timmar jag spenderat på FB sedan 2009? Å andra sidan har mitt tv-tittande minskat till nästan obefintligt.

På FB scrollar jag vidare och fångas av inspirerande citat; Robin Sharma och Torkild Skiöld har blivit mina stora favoriter. Det är som att sappa i böcker.

Faran med FB är om man börjar jämföra sig med andra. På FB är alla lyckliga. Vi delar med oss av livets glada stunder och saker som händer eller ska hända. FB är som ett stort smörgåsbord – många aktiviteter lockar – som Danne Stråheds spelning på Ystads saltsjöbad igår. Gratis, underbart väder och väldigt lockande.

Det får mig att fundera än mer vad jag vill med livet. Vår tid är värdefull – hur vill jag spendera mina sekunder?

För en tid sedan hittade jag en TEDfilm om introverta människor med behov av egentid – att göra ingenting. Den här sommaren har jag verkligen gett mig sådan tid – och det har varit läkande. Tid att känna in i varje sekund vad jag vill göra. Tid att bläddra och läsa några sidor i en bok som lockar just nu. Inget att dela på FB – men tid att landa i mig själv – som om jag behöver stanna upp så att allt som hänt, alla utbildningar och erfarenheter behöver hinna landa.

En kompis tyckte att jag blivit tråkig. Det är möjligt – men just nu har jag inget behov av att visa upp en glättig fasad. Just nu njuter jag av att bara vara och att kunna glädjas över de små sakerna i livet. Solvarma körsbär plockade direkt från trädet, solen som värmer min rygg när jag vandrar i strandkanten, min älskades arm runt min midja, ett samtal med dottern. Livet är fullt med guldkorn som är svåra att upptäcka när tiden är inrutad med aktiviteter.

20130729-063348.jpg

2 svar på ”Att vila i nuet”

 1. Marie Charlotte Gren skriver:

  Hej Annika!
  Om Du visste vad jag känner igen mig i Dina rader.
  Önskar Dig fortsatt många fina sommardagar & lyckönskningar till <3 !
  Solvarm Kram,
  Marie Charlotte

  1. Hej Marie Charlotte,
   Jag har förstått att det är många som känner igen sig! Det är dags att vi slutar tiga ihjäl och skämmas för det här. Om vi vågar berätta om det kan vi förhoppningsvis hjälpa andra att undvika att hamna här!

   Den här gången hade jag tur – jag var inte så djupt i det som jag trodde. Kraften har återvänt – men jag är betydligt mer rädd om mig och jag har vidtagit stora förändringar! Kanske just på grund av att jag snabbt vidtog radikala åtgärder gick tillfrisknandet snabbt. Jag har ju varit där en gång tidigare och vet att det inte är att leka med!

   Varm kram till dig också!

Kommentarer är stängda.