Att träna på att säga nej

20130816-064736.jpg
Redan fredag?!?

Var blev veckan av? Undrar om jag någonsin tidigare fått så mycket gjort på en vecka – och ändå har jag arbete för flera dagar som väntar på att bli gjort.

På onsdag kväll åker jag upp till min älskade igen. Trots att jag tränar på att stänga av så är jag fortfarande för engagerad i mina ärende. I går blev det återigen en alldeles för sen kväll vid datorn.

Men – jag började dagen med en timmes simning och unnade mig några timmars avkoppling utomhus innan jag gav mig på det sena arbetspasset vid sju.

Det handlar om att hitta ett sätt att leva utifrån den person jag är. Delar av mig kan jag förändra – men inte allt. Då är det bättre att försöka skapa ett liv utifrån mina förutsättningar.

I går meddelade jag att jag inte har möjlighet att ställa upp som ersättare på Regelrådet om en vecka och idag tackade jag nej till ett mycket intressant uppdrag i en bolagsstyrelse. Just nu tränar jag på att säga nej även till det som är intressant för att helhjärtat säga ja till mig själv.

Min egentid, tid för mina barn, min älskade och mina föräldrar är viktigast. De senaste veckorna har jag tillbringat mer tid med mina föräldrar än jag gjort på många år – och jag känner en enorm tacksamhet över den tankeställare jag fick i våras – innan det var för sent.

Båda mina föräldrar är kärnfriska pensionärer, men livet är skört och man kan inte ta något för givet.

20130816-065831.jpg