Viktiga beslut

20130817-101212.jpg
Luften dallrar av den sista sensommarvärmen. Mitt ben kliar där nässlorna sprängde sina giftblåsor. I fårhagen lutar jag ryggen mot en sten och lyssnar på tystnaden.

Här kan jag höra mina egna tankar. Här har jag möte med mig själv för att fatta viktiga beslut.

Återigen är arbetsbelastningen för hög. Det är dags att jag lär mig säga nej inte bara till kringaktiviteter utan även till ärenden.

Egentligen hade jag planerat att gå på konsert i garaget igår och se en trädgårdsinstallation hos Johan Kohnke i Övraby idag – istället väljer jag att jobba fram i ärenden för att hinna med.

För att kunna säga ja till det jag verkligen vill göra måste jag ha modet att säga nej till det jag inte vill göra lika mycket. För även om jag den senaste tiden gnällt över vissa uppdrag så älskar jag mitt jobb – det har bara blivit lite för mycket av det goda.

Men här i fårhagen är plötsligt allt så klart. Den roligaste juridiken är arvsrätten. Jag känner mig mest nöjd när jag kan hjälpa människor lösa konflikter. Tvister som handlar om pengar gillar jag inte. Livet är så mycket viktigare – och jag har svårt att förstå dem som strider för pengar.

Att hjälpa människor är viktigt för mig. För en tid sedan var jag målsägandebiträde för en ung och modig tjej. Åh – vad jag ville krama om henne och berätta för henne att det är jobbigt nu – men du kan gå stärkt ur det här. Kan jag hjälpa mina klienter att göra sina största prövningar till sina styrkor kan jag göra skillnad. Det ligger inte i den traditionella advokatrollen – men jag mår bra av det.

Även om vårdnadskonflikterna sliter oerhört hårt på mig har jag den senaste tiden insett att jag här också kan göra skillnad på ett annat plan.

Korta 45 minuterskonsultationer där jag vägleder människor i deras juridiska frågeställningar känner jag också glädje inför. Ofta hjälper jag dem att hitta lösningar där de inte behöver något ombud.

Nu glömde jag testamentena – mina absoluta favorituppdrag.

Så -är vi redo att gå till beslut?

Japp!

Från den 1 september tackar du bara ja till ärenden som får dig att känna lycka. Den känslan kommer när du kan göra skillnad – när klienterna känner wow!

Åtgärdsplan
1. Uppdatera hemsidan
2. Brev till tingsrätten
3. Prata med några äldre, mycket kompetenta, advokatkollegor om hur du skickar ärenden vidare till dem på ett sätt som klienten upplever smidigt.

Mål: skapa en unik kvalitet i arbetet samtidigt som klienterna kan få hjälp hos oss i olika ärenden genom ett stort nätverk av duktiga specialister som vi kan gå i god för att de gör ett bra jobb.

Ordföranden tackar för visat engagemang och förklarar mötet avslutat.

20130817-103320.jpg