Att våga

20130820-063446.jpg
Morgonluften var så där krispigt klar, men tillräckligt varm för shorts. Solens strålar fick allt att glöda. Daggdropparna gnistrade i spindelväven.

Bland fröställningarna letade jag det perfekta spindelnätet att fotografera.

Det var då jag såg dem! Tunga vinbärssnäckor hade krupit upp på de spröda stjälkarna! Jag glömde tid och rum för att lyckas fånga dem på bild och missade att de höll till vid ett dike. När marken försvann under foten tappade jag mobilen i det daggvåta gräset, foten värkte. Men vad gjorde det. Bilden blev nog den bästa jag tagit med mobilen.

Inte för motivet utan för symboliken.

På Facebook fick jag veta att sniglarnas klättrande var en del av parningsprocessen.

20130820-064253.jpg

2 svar på ”Att våga”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Fantastisk bild

    1. Tack! Ja- den bästa jag någonsin tagit! Aldrig tidigare har jag i en bild lyckas förmedla ett budskap så tydligt – att våga!

Kommentarer är stängda.