Ett nytt sätt att jobba

20130901-073504.jpg
I personlighetstester är jag extremt drivande och inspirerande när jag inte anpassar mig (röd och gul om du följer IPU, se länk). Då har jag också mycket grönt i mig (vänlig och social). Men som advokat förväntas du vara analytisk (blå). När jag anpassar mig sänker jag drivet, ökar noggrannheten men blir samtidigt inte så trevlig längre.

Just nu ifrågasätter jag allt. Det är reflektionshelg.

Tänk om jag skulle kunna utveckla mina goda sidor istället för att ha fokus på allt som jag ska förbättra.

Det var då jag kom på det!

När jag vägleder klienter i juridiken – då är jag som bäst. Jag gillar det snabba, få överblick, hitta lösningar. Som att måla akvarell.

När det blir segdragna tvister kommer rastlösheten. Jag vill se snabba resultat – jag vill hitta lösningar istället för att leta konflikter.

För att vara noggrann måste jag anstränga mig.

Att hjälpa och stötta är min livsuppgift. Jag vill göra något utöver det vanliga – det känner jag särskilt när jag hjälper unga tjejer som utsatts för brott.

I går arbetade jag med foldrarna till banker och klienter. När jag läste igenom utkastet fick jag plötsligt en lysande idé.

Under åren när jag haft biträdande jurister har jag lagt mycket tid på att utveckla mallar och lathundar. Tänk om jag skulle lägga ut materialet på hemsidan så att vem som helst kan ladda ner det?

Samtidigt måste jag vara tydlig att vi inte tar ansvar för hur materialet används. Det kan vara klokt om klienten bokar en vägledning hos mig för att veta vilken handling som behövs. Vill klienten att vi skriver handlingarna kan vi göra det enligt en fastställd prislista.

I fredags började juris studerande, Elin, sin praktik hos oss. Under hösten ska vi testa hur mina nya ideer fungerar. Om hon sitter med vid klientmötet kan hon göra förslag till handlingar som jag går igenom. Klienten har möjlighet att kontakta Elin direkt om något behöver ändras.

För Elin blir det som att jobba på riktigt. Hon kommer på kort tid få insyn i mycket juridik.

En vild idé – jag ger den tid fram till nästa sommar!

På fredag har jag avsatt tid för omarbetning av blogg och hemsida. Jag lär behöva mycket feedback av kloka personer här på nätet och är tacksam för all återkoppling!!!!

20130901-075138.jpg