Robin Sharma och reflektion

Ständigt återkommer jag till hur mycket Robin Sharmas bok – Munken som sålde sin Ferarri – har betytt för mig. När jag inte kan sova brukar jag leta upp någon av Robin Sharmas filmklipp och lyssna på i mobilen. Han hjälper mig kontrollera tankarna.

Sedan 2007 har jag ständigt eftersträvat att leva efter bokens råd. När jag reflekterar förvånas jag över hur mycket i mitt liv som jag förändrat. Nu senast är det kosten. Robin Sharma förordar levande föda. För några år sedan kändes det helt omöjligt. Fredrika Gullfot har varit en stor inspiratör mot det vegetariska. Tillsammans med min själsfrände utvecklar jag nya recept som passar vårt sätt att leva.

Allt oftare består frukosten och kvällsmaten av ett tärnat äpple, frön (chia, solros, linfrö och pumpa) och flytande honung, någon rå grönsak och ett ägg. För en tid sedan läste jag att de 10 nyttigaste fröerna var följande:

1. Chia frö

2. Hemp seeds (tidigare okända för mig som vi nu börjat testa- godare än chiafrön)

3. Granatäpple

4. Linfrön

5. Pumpafrön

6. Aprikoskärnor (något vi ännu inte prövat)

7. Sesamfrön

8. Solrosfrön

9. Kumminfrön

10. Vindruvskärnor (det som förvånade mest som vi nu slutat spotta ut)

Den här sidan hittade jag i ett sponsrat inlägg på Facebook. Även om det är reklam så är den inledande texten inspirerande.