Sanningar och myter på Christinehof

20131104-054453.jpg
De levande ljusen från de snirkliga takkronorna gav slottssalarna liv. Guiden förmedlade 1700-talet genom personliga berättelser. Tänk så tokiga de var på den tiden. Sminkade masker som satt kvar på ansiktet tills de krackelerade, gips i håret så att de tvingades sova sittande.

Solfjädern – dåtidens sms som kunde ge signaler om intresse.

Jag funderar på vad de skulle säga om vårt sätt att leva. Då togs allt tillvara. Idag slänger vi en stor del av maten. Då ansågs det fint med dubbelhakor. De skulle bara visst att övervikt idag är ett hälsoproblem.

Solfjäder-sms användes på fester i en tid när informationen om omvärlden var begränsad.

Idag är vi ständigt uppkopplade och förväntas alltid vara tillgängliga.

Det är inte så jag vill leva. I fortsättningen kommer jag inte åta mig några ärenden där inte mitt svar inte kan vänta en vecka. Det är skillnad på att ge snabb service och känna klientens uppskattning och ge snabb service och ändå känna klientens missnöje.

Nu avslutar vi det gamla för att börja om, för att hitta ett klokare sätt att leva. Kroppen behöver återhämtning. De närmaste månaderna går jag i ide.

Enligt feng shui måste man rensa ut det gamla för att ge plats för något nytt.

20131104-055743.jpg