Vikten att ha någon att kommunicera med

Det som räddade mig var att jag hade män som jag kunde skriva till, som jag kunde utbyta tankar med. En av de viktigaste har jag fortfarande varken träffat eller brytt mig om att efterforska.

Vi hade likartade situationer och stöttade varandra, skrev öppenhjärtligt och hjälpte varandra genom svårigheter.

Vad jag på något sätt vill säga är att jag tror att det är bra för en själv att tillåta sig att gå i någon form av relations karantän en tid. För utan tvekan så sprutar känslorna i kroppen när man är i dessa lägen som jag upplever att du är i nu och som jag var för några år sen. Det innebär ju inte att man sitter hemma och dricker kaffe varje kväll utan mera att man för sig själv bestämmer sig för att avvakta med djupa relationer till det känns oemotståndligt. För han finns där för dig och tillåt dig för din egen skull att vänta tills Du hittar det Bästa som finns. Jag själv lekte med tanken senare att det skulle bli ”Kvinnan i resten av mitt liv” med vad det innebar.

Ja hoppas att det för dig blir någon form av nystart när du flyttar till Ystad. Jag tror att det är bra för en själv att få komma till något nytt. Ser jag till mig själv så var det avgörande för mig på många sätt att jag valde att byta bostadsort. Det har gett mig till delar en annan livssyn, nya relationer och ett härligt liv. Jag höll i början kvar i det mesta gamla men vartefter man kommer in i det nya så blir det den naturligaste delen i vardagen och det känns skönt. Att du sen har kontor på båda orterna tror jag kan vara strategiskt riktigt, vill du som person utveckla dig själv och din verksamhet så tror jag med det lilla jag vet att det är ett smart val. Jag har någon känsla i kroppen att du framöver kommer att dyka upp i större sammanhang med din verksamhet och som Advokat.

Några böcker som jag själv läste och som jag tycker var väldigt bra när jag var deppig var Kaj Pollak. Hans böcker är omtalade (den röda och blå) och jag var också på föreläsning som han hade i Linköping och som fick mig att tänka i nya mera positiva banor.