Reflektion och nystart

20131202-071736.jpg
Under många år har jag använt veckorna kring årsskiftet till reflektion. Vad har jag uppnått det gångna året? Vart är jag på väg? Är det dit jag vill?

Därför har februari ofta blivit en nystart. Det var i februari 2004 jag startade företaget, februari 2006 jag kom överens om att köpa fastigheten, februari 2011 jag anställde de första juristerna.

Just nu jobbar jag och Eva med att avsluta allt det gamla. Om man lär sig av sina misstag är de inte bortkastade. Besökarna på kontoret är få när jag och Eva sitter i receptionen. Där diskuterar vi varje rutin. Hur hanterar vi uppgifterna mest effektivt? Hur skapar vi rutiner som är lätta att följa?

Evas långa erfarenhet som arbetsledare och administratör är guld värd! Hon har ett brinnande engagemang för att saker verkligen ska fungera.

Sett i backspegeln kan jag se hur mycket deltagandet i tillväxtskolan betydde. Det gav lärdomar som vi nu implementerar i den lilla, lilla verksamhet vi nu bygger upp. Idag går allting mer långsamt. Jag har omgett mig med erfarna rådgivare inom en mängd områden.

I februari ska vi börja det nya. På internationella kvinnodagen 2006 kunde jag stolt berätta att jag köpt fastigheten. 2014 kommer jag presentera det nya konceptet. Men redan den 7 mars är det första föredraget för Handelsbankens personal i Kivik.

Tanken på det nya är lockande. Den ligger där och glittrar som barnets dröm om julafton. Men först skall alla gamla ärenden avslutas. Det är nu jag behöver den där viljestyrka.

Ny dag! Ny vecka! Sakta ljusnar det utanför. Träningsvärken från gårdagens löparrunda i solnedgång bor i min kropp. Morgonpromenaden är min må-bra-medicin som intages dagligen för att jag ska fungera.

20131202-073704.jpg