Hur vill jag tillbringa min tid?

20131203-061749.jpg
Det är svart utanför fönstret. I går la jag om min dag. Istället för lång frukost med Ystads allehanda njöt jag soluppgången till fots och kastade i mig frukosten.

20131203-061950.jpg
Den korta stund när solen passerar horisonten är det som att förflytta sig in i en film. Färgerna förändras – det är som om naturen blir lyckligare.

20131203-062201.jpg
I söndag lyckades jag parera in löparrundan så att jag kunde följa solnedgången. Samma skådespel som solens uppgång.

Solens upp och nedgång påminner om hur tiden går – att det gäller att ta tillvara ögonblicken.

20131203-062512.jpg
Den här bilden fick mig att bryta ner min tid. Jag levde ett liv där olika jobbrelaterade aktiviteter fyllde min tid.

Nu är tid för reflektion. Hur vill jag använda den tid som inte förbrukats?

Först delade jag in tiden i tre kategorier; sova, jobba, fritid.

Arbetstiden bröt jag ner. 50 % juridik – men resten av tiden vill jag ägna åt nya aktiviteter. Det är så lätt att bara lägga till utan att minska ner på det jobbet vi redan har. Under våren kommer jag behöva åka till Regelrådet ca en gång i månaden. Med inläsning beräknar jag att det motsvarar 5 % av min arbetstid.

När jag startade företaget skulle det ha tre ben; juridik, skriva och föredrag. 2008-2013 har det varit väldigt mycket juridik och administration.

Det enda vi vet om livet är att vi inte kan förutse när döden dyker upp. Det är dags att ge de andra två områdena utrymme. Nu är två av vårens föredrag inbokade. Föredragen ska få 10% av min tid.

Sedan jag var 10 år har jag drömt om att bli författare. Det är inte dags än – men målet är att jag ska kunna tjäna pengar på mitt skrivande. Tänk om skrivandet kunde ge mig 10% av intäkterna – då skulle det få ta 10% av min arbetstidtid. Det enklaste sättet att komma dithän är att utveckla bloggen så att fler vill läsa och att annonsörer söker sig hit. Den senaste tiden har jag blivit kontaktad av spelbolag och nätdejtingsight som vill annonsera.

Men jag har ingen aning om vad det är värt. Dessutom vill jag göra som underbaraClara och ha kontroll. Annonserna ska hjälpa läsarna – annars har de inte på sidan att göra.

Med annonsintäkter skulle det finnas utrymme att lägga upp fler juridiska texter så att fler skulle kunna få hjälp att hitta svar på sina frågor.

Har du några idéer om hur sidan skulle kunna utvecklas för att göra den attraktiv för annonsörer?

20131203-064337.jpg