Juridik vid köksbordet

20131211-065833.jpg
Sonen har prov i Rättskunskap i dag. De får ha med sig alla anteckningar.

Efter förra provet messade han och frågade om jag kunde hjälpa honom med familjerätten.

Sonen hatar verkligen juridiken. Han tycker det är ologiskt och tråkigt. Särskilt arvsrätten ledde till mycket pust och stön. Själv har jag känt tacksamhet över våra ”juridikstudier” som lett till intressanta samtal där vid köksbordet.

Jag funderar på hur man skulle kunna göra juridiken intressant. Hur förmedlar jag den passion jag ofta känt för juridiken? Det gäller att ta tillvara inspirationen från köksbordet. I går gjorde jag en disposition över 20 inlägg på temat boutredning. Förhoppningsvis ska jag hinna börja skriva i helgen och sedan automatpublicera.

Nu håller jag tummarna för att Sonen lyckas bra på provet!

20131211-070542.jpg