Konfliktoffer

20131226-051354.jpg
Dottern ringer klockan halv fem. Det är svårt att somna om.

Läser på Facebook om en mammas saknad efter sitt barn och smakar på ordet ”konfliktoffer”. Det borde finnas en ”konfliktofferjour” precis som det finns en brottsofferjour. Tänk så mycket lidande och pengar det skulle spara om människor fick hjälp att lösa sina konflikter på ett tidigt stadium.

Precis som den som utsatts för ett brott kan få stöd borde människor som berörs av konflikter kunna få stöd. Funderar på om det finns några forum på internet där beteendevetare och medlare delar med sig av kunskap om hur man löser konflikter.

Länge har jag funderat på hur man på nya former för konfliktlösning. Igår talade jag med Katrin Rosberg, Peace Together, P2G och vi diskuterade fredsarbete i det lilla. Hon lyssnade på mina idéer. Det ska bli spännande att höra hennes tankar när vi träffas den 8 januari.

Om du känner till något forum eller någon förening för konfliktoffer får du gärna skriva några rader.

Nu – nytt försök att sova!

20131226-052752.jpg