Nytt år – nya vanor!

Robin Sharma skriver att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. För mig brukar januari vara en tid för eftertanke så att februari blir en nystart.

Ingenting går upp mot en löparrunda. Även om den var kort fylls jag av endorfiner – tankarna blir klarare!

Tänk vad vi har gjort livet komplicerat! Vi förädlar mat och tillsätter konstlade produkter samtidigt som det är bäst för kroppen – och enklast – att äta den rå. När vi ska umgås ska det fixas middagar – eller så ska man iväg och göra något – istället för att arbeta tillsammans. Min mor berättar ofta om när hon och hennes fyra systrar växte upp. På morgonen bestämde mormor och morfar t ex att idag städar vi stallen – och så hjälptes de åt allesammans.

2014 skall jag sträva efter att leva ett enklare liv. Plastpåsar i fickorna när vi är ute och går kan fyllas med nässlor och annat ur naturens skafferi. Sedan jag var barn har jag fascinerats av ätliga växter – på senare tid har det ju blivit högsta mode. I år är det dags att ta reda på mer och våga testa.

Lars odlar ekologiskt till oss – det är bara att önska vad vi vill ha. Förra årets hallon, jordgubbar, tomater, lök, vindruvor och spenat var fantastiska. Nytt på årets önskelista är skärbönor, brysselkål, purjolök och zucchini. I år ska vi bli bättre på att ta tillvara grönkål och nässlor. Tack för tipset om var man köper ekologiska fröer! Är det någon som har andra tips på vad som är bra att odla?

Sedan ska jag bevaka när Simris Alg släpper första algoljan – så nyfiken!

Annica Gilbertssons kamp mot cancern har väckt många tankar. Hur lever vi idag? Hon slutade med socker ”jag ska inte mata cancercellerna”. På hennes blogg får du glimtar av hennes kamp mot cancern som hon övervann!

Annicas sjukdom har också gjort att jag vill hitta mer ”vanlig” tid med nära och kära. Nu blir det duschen efter löparrundan – sedan ska mina föräldrar hjälpa mig att ta bort julpyntet på kontoret.

2014 ska jag försöka att hitta andra sätt att umgås. Varför inte betala barnen för att hjälpa till med städning och fastighetsunderhåll och göra det som en familjeaktivitet med mina föräldrar?