Tankekontroll

20140201-091841.jpg
Det är grått utanför fönstret och jag inleder februari med att lyssna på Thomas Sjödins vinterprat tack vare en länk Jackie Kothbauer delat på fb.

Han berättar om ett samtal i en norsk kyrka. Framme på väggen hängde två skyltar; ”före” och ”efter”. Under skyltarna tomma spik avsedda för psalmnumren före och efter predikan.

Det påminner om livet. I nuet kan vi själv välja vilka bilder vi ska hänga på spikarna. Ska vi hänga minnen av misslyckanden eller härliga stunder av lycka?

Vi vet inget om framtiden, men i nuet kan vi påverka våra tankar – både på hur vi ser på det som varit och på det som ska komma.

Annica Gilbertsson jobbar med EnergyManagement och menar att vi genom att skapa härliga målbilder drar till oss det vi önskar.

Tidigare har jag medvetet strävat mot målet – men hon menar att vi ska vara och njuta i nuet. Målbilderna ska bara vara så där härliga, skapa positiva känslor om framtiden.

Nu letar jag guldkorn i det förgångna att hänga på mina tomma spikar under ”före” och skapar målbilder som känns så där sköna i hela kroppen.

Liksom lastaren kör iväg snön så den får smälta och ge plats för våren skyfflar jag bort mina negativa tankar.

20140201-093049.jpg

2 svar på ”Tankekontroll”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Uppskattar mycket Thomas Sjödin – har läst flera av hans böcker.
    Tack för ”tankekontroll” – skall försöka tillämpa det.

    1. Min mor berättade nyss att hans predikningar ibland sänds i TV på söndagarna.

Kommentarer är stängda.