Stress

20140320-052002.jpg
Så vaknar jag genomsvettig igen – innan klockan fem. Istället för att gå upp scrollar jag bland bilder i telefonen. Bilder som får mig att minnas hur jag kämpade.

Ett stort problem var min syn.

1989 började jag använda hårda linser. Idag är det föråldrat dessutom ändrar de ögats form. Därför bestämde jag mig för att gå över till mjuka månadslinser. Jag tror det var sommaren 2012 – men de här åren flyter ihop.

Bytet blev besvärligare än jag hade trott. Samtidigt fick jag börja använda läsglasögon. Vi prövade och prövade, men det var som om ögat ändrade sig hela tiden.

Igår, när jag satt där igen, hittade vi svaret.

Hjärnan styr ögonens rörelser så att de kan fokusera på det som är nära. Liksom allt annat kräver det energi. Troligtvis är min hjärna så trött att den inte har ork över att styra ögonrörelserna.

Det förklarar att jag ibland ser bra och att det ibland inte fungerar alls.

Du som varit deprimerad får gärna berätta om du hade problem med synen.

Om det är så här så blir det ju också en ond cirkel. Det krävs ännu mer energi för att kunna jobba. Hjärnan blir ännu tröttare osv.

Naturen är trösterik. För tre månader sedan var det vinter. Tänk vilken växtkraft som vilade där under snön.

Nu är det jag som behöver vila. Men långt där inne i mig växer en styrka.

Ibland lurar solen bladen att slå ut för tidigt. Frosten kan komma överraskande och skadar.

Medicinerna kan få mig att tro att styrkan återvänt. Men jag är ännu inte redo. Det behövs tid för vila – oändligt med tid.

4 svar på ”Stress”

 1. Anders skriver:

  Annika!

  Såklart tråkigt att du inte mår bra, beklagar detta.

  Undrar dock hur du hade tänkt kompensera dina klienter och deras familjer vilka blivit drabbade och lider pga dina tillkortakommanden vid de uppdrag du åtagit dig, och även debiterat, trots din vetskap om din mentala situation?

  Önskar inte fler deprimerade!!

  /Anders

  1. Ja, det är verkligen tråkigt.

   Återkommer med svar när ork finns.

  2. Sven Svensson skriver:

   Anders:
   Jag förstår PRECIS vad Du menar och jag ställer samma fråga till Annika som Du gjorde i Ditt inlägg!
   Annika, var så vänlig och svara på Anders’ frågeställning!

 2. Sven Svensson skriver:

  Om du bara hade skött dina affärer på ett korrekt sätt på sommaren 2013 så hade det inte varit några invändningar på din arbetsinsats! Alla kan ”gå in i väggen” men att bl.a. hota med att sätta ett dödsbo i konkurs för att du skulle få in lite pengar till ditt företag var bara ett mycket fult och lagvidrigt sätt att arbeta! Det finns så mycket annat att anmärka på ditt sätt att arbeta och redovisa ”korrekta” kostnader för din s.k. arbetsinsats men jag ska bespara dig mer bekymmer och slutar att skriva nu! Du förstår säkert vad som menas!

Kommentarer är stängda.