Avslut

Så är jag då hemma hos mina föräldrar igen.

Far steker sill som vi äter med potatis och årets första gräslök.

Tröttheten finns i kroppen efter massagen. Nu är det bara vila och vara.

Karin Lindell ringer från Regelrådet. Jag kommer att sakna henne och de andra ledamöterna, men efter förra veckans dipp bestämde jag mig för att begära mitt entledigande.

Mina föräldrar har fått mail från kontoret. Advokat Johan Fredriksson har ansökt om att få bli biträdande notarius publicus istället för mig.

I all tumult har jag inte ens tänkt på att begära mitt entledigande från Länsstyrelsen.

Det är dags att avsluta det som varit för att ge plats till något nytt.

Att läsa inlagorna ger en kramp i magen. Advokat Eva Johanssons inlägg på Facebook påminner om det liv som varit. Hon skrev så här; ”Klienter är ganska roliga. Först är deras ärende jättebrådis, de kan knappt vänta ett par dagar på att få en tid och komma, sen tar det MÅNADER för dem att inkomma med begärt material så att vi kan fortsätta handläggningen och dagen efter det att de lämnat in nästan en A4-pärm full med material ringer de och är UPPRÖRDA över att jag inte handlagt ärendet klart än. MEN HALLO!!! De har alltså månader och många påminnelser på sig, och jag har 24 timmar, lite knappt på mig. Att de dessutom är otrevliga när de ringer gör ju inte saken bättre. Inte heller blev jag på bättre humör när jag fick väntan 1 timme i Hässleholm på att förhandlingen skulle börja. Ingen bra dag idag. — känner sig frustrerad.”

På Facebook hittar jag även länk till denna artikel om utmattningsdepression.

Det är ett nytt liv som väntar – och jag tror att det kommer att bli bättre än det som varit.

2 svar på ”Avslut”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Jag tror också att det blir bättre – bara Du ger Dig tid att vila och läka. Känn ingen press – bara var så länge Du behöver

    1. Tack – ja, jag börjar acceptera. Ett första steg till bättring.

Kommentarer är stängda.