Ett nytt liv

Det finns stunder då jag känner mig lyckligare än någonsin. Stunder när jag är så oerhört tacksam för livet.

Ibland är det som att vara på nytt född, som om det inte finns något kvar av mitt gamla jag. Det var en tid när yta var viktigt, en tid där jag brydde mig alltför mycket om vad andra tyckte. Det var en tid för det yttre – måla naglarna med fransk manikyr medan jag åt frukost – fastän sonen hatade doften av nagellack, regelbunden tid hos frisören – och då och då extra tid för att färga håret, dagligen tid för smink och sminkborttagning. Ja, listan kan göras lång. Dessutom tar saker tid – skor som skulle putsas, skjortor strykas, kläder inhandlas och förvaras, luftas två gånger om året i samband med garderobsbyte.

Och tanken på hur jag uppförde mig – vad andra skulle tro om mig. Även om jag var ledsen eller rädd så skulle klienten inte ana det. Klienten förväntade sig en klok och stark advokat och det var vad jag levererade även om jag inuti var full av rädsla och ledsamhet.

Men det är en annan tid nu. Jag håller på att rensa ut. Hos mina föräldrar står ett okänt antal skor -vackra – men inte alltid sköna.

På Ecco har jag köpt ett par nya kängor. Ett par kängor som jag kan gå flera mil med. Inga klackar – men sköna. Förra sommarens sandaler står det också Ecco i. De funkade till allt – shorts, långbyxor och klänning.

Det är en nystart – färre saker, mer tid och miljön i fokus.

20140412-080222.jpg