Klimatsmart nässeldrink

20140414-071659.jpg
Det är obehagligt att tänka hur nära jag var att ta mitt liv. Och ofattbart idag – när jag bara är.

Samtidigt – jag kämpade i månader för att reda ut min situation – men nya problem dök ständigt upp. Aldrig mer vill jag komma i närheten av det liv jag levde.

20140414-071902.jpg
Fortfarande är imunförsvaret svagt efter år av inre stress.

Det är dags för ett annat liv.

20140414-072026.jpg
I helgen har vi prövat olika drinkar med vitlök i. På nätet letar jag kunskap om naturens skafferi. I går mixade vi två små vitlökar med två citroner, persilja, citronmeliss och kirskål. Flytande honung efter smak.

20140414-072312.jpg
Jag vill hitta ett enklare liv med tid för närvaro i nuet – i naturen. Barnasinne, nyfikenhet, livsgnista. Ett naturligt liv utan konstlad yta.

Tänk vad mycket det finns att uppleva utanför stugknuten! Det behövs inga resor med väntan på flygplatser. Nej, det räcker med en cykel och rejäla kläder.

Längs slingrande vattendrag hittar jag lugnet. Just nu är det som allra vackrast. I träden bara anas det gröna medan marken exploderar i grönt med inslag av lysande sippor i gult och vitt.

Aldrig tidigare har jag varit så tacksam för livet.

2 svar på ”Klimatsmart nässeldrink”

  1. Dina ord är som vacker musik nu. Det är sååå härligt att läsa! Din stora uppskattning av naturen får mig att tänka på en helt fantastisk bok som jag tror du kommer att uppskatta mycket. Det är en sann berättelse som liknar en saga. ”Anastasia” skriven av Vladimir Megré. Finns i pocket. Översatt till många språk. Ursprungligen på ryska. Så här står det på baksidan bland annat: ”Anastasia är en bok för framtiden. Den ger oss en vision om hur vi kan skapa våra samhällen i framtiden. tillväxt och materiell utveckling gör inte människor lyckligare. Enligt många forskare måste vi idag slå in på en annan utvecklingsväg om vi inte ska förstöra planeten. Vi har glömt bort det enkla goda livet. Anastasia visar oss hur vi kan skapa en grönskande planet med fria lyckliga och skapande människor.” Skickar dig många varma tankar och en stor kram.

    1. Tack!

      Den boken ska jag verkligen försöka hitta!

      Orden om naturen bara kommer till mig – som om jag bara är ett redskap…

Kommentarer är stängda.