Ambassadör (3)

Att starta bolag … måste man ha en juristexamen? Redigera inlägg

2010-03-22 kl 18:05 av Annika AndebarkGilla2 kommentarerTaggad annika andebark106 visningar

Idag fick jag ett mail från Svenska Standardbolag med nio bilagor; Uppdragsbrev, Avtal, Bolagsstämmoprotokoll extra bolagsstämma, Bolagsordning, Styrelseprotokoll, Registreringsanmälan och Likvidintyg avseende inbetalning av aktiekapital.

Då sände jag en tanke till alla företagare som inte är jurister. Vi ett tillfälle blev jag offentlig försvarare för en kille som var misstänkt för bokföringsbrott. Efteråt funderade jag allvarligt på om jag verkligen vågade vara företagare. Det är så mycket som krävs – och det är så lätt att något missas.

I morgon får skall jag få en originalfullmakt från Svenska standardbolag så att jag kan öppna ett bankkonto för mitt nya Grundstenenbolag. Aktiekapitalet om 100 000 kr skall sättas in så att Svenska standardbolag kan ta ut 11 831 kr för att täcka kostander och utlägg. (Jo, jag hade klarat att göra detta själv – att starta bolag är egentligen inte så svårt om man gör det via www.bolagsverket.se. Men nu är tiden knapp – Telia hade ett erbjudande på telefonväxel som går ut den 31 mars…)

Hanteringen för att köpa ett bolag har hittills varit imponerande snabb!