Rätt person på rätt plats – ambassadör (5)

Rätt person på rätt plats… Redigera inlägg

Tänk om alla var som min kontakt på arbetsförmedlingen! Intresserad och engagerad!

Över en kopp te berättade jag om visionerna för mitt nya företag. Han frågade om när jag förväntade mig ha behov av att anställa fler. Vilken kompetens jag skulle behöva. Och jag vet att han kommer ha mina visioner med sig i tankarna när han träffar arbetssökande. Det har han haft förr och då har vi gemensamt utarbetat utbildningar och praktikplatser för arbetslösa personer. Två av dem som har varit hos mig har idag tillsvidareanställningar på heltid. Anställningar som de knappast skulle ha fått om de inte fått möjlighet att praktisera.

Flera juris studerande har sökt sommarjobb här. Jag har förklarat att det inte finns ekonomiska resurser att erbjuda sommarjobb. Ofta går det snabbare för mig att utföra arbetet själv än att visa och lära upp. Att få erfarenhet är viktigt för framtiden. Därför erbjuder sig några att jobba gratis mot en inblick i yrket.

Min kontakt på arbetsförmedlingen och jag resonerade om detta också och kom fram till att arbetsförmedlingen ev. skulle kunna stötta med praktikplatser även här. Skillnaden blir då bara att praktikanten är försäkrad – vilket jag tycker är oerhört viktigt!

Så ett tips till alla företagare – försök skapa en god kontakt med arbetsförmedlingen. Tillsammans kan vi bidra till en bättre värld!