Vad är det för skillnad på städhjälp? – ambassadör (8)

Redan 2010 var frågan om RUT ett ämne som engagerade mig.

För några veckor sedan delade jag på nytt en artikel i frågan. Den ledde till många intressanta inlägg på FB.

Vad är det för skillnad på städhjälp? Redigera inlägg

När man läser min blogg kan man fråga sig när jag hinner jobba som advokat. 75-80% av min arbetstid ägnar jag åt klientärenden – å andra sidan tillbringar jag sällan mindre än 10 timmar på kontoret. Det är självklart för mig att anlita städfirma för att städa kontoret. Det finns inte tid att städa också – dessutom är det en dålig ekvation.

Med långa arbetsdagar tillbringar jag inte så mycket tid hemma. Ibland har jag funderat på om det inte vore en bättre ekvation att jobba några timmar till och ta städhjälp. Inför påsken ska jag rensa hjärnan med att städa några timmar – men när vårsolen kommer fram tror jag att jag ska anlita www.stadotradgardstjanst.com för städningen. Antagligen gör jag ett bättre jobb om jag kommer ut i vårsolen när jag är ledig istället för att städa.

Jag har svårt att förstå varför Mona Sahlin anser att det är fulare att anlita städhjälp privat än i företaget? Och vad är det som säger att det är fulare att städa än att göra något annat? Är det inte just det synsättet – att värdera olika sorters jobb – som är diskriminerande?