Finns det en manlig syn på saker? – ambassaden (9)

Hade jag lyckats bättre om lönsamhet och pengar hade varit  mer i fokus?

Årsbokslut Redigera inlägg

Tillbaka på kontoret efter en dag i Ystad. Förmiddagen hos revisorn och eftermiddagen i rätten.

Med min revisor kan man prata visioner. Hans kommentarer på mina nya projekt var att det var väldigt kvinnliga – att en man inte skulle tänkt likadant. En man hade tänkt mer i resultatet på sista raden.

Jag tänker i helhet – vill skapa en bra arbetsplats – en anda som sitter i väggarna. Lönen är inte det avgörande utan att göra gott, att arbetet är meningsfullt.

Eftermiddagens förhandling var ett bra exempel. Tingsrätten hade förordnat mig till målsägandebiträde. På vanlig svenska innebär det att jag skall hjälpa en person som blivit utsatt för ett brott. För att få betalt räckte det att jag satt med och stöttade. Men jag vill något mer. Så i pausen pratade jag med försvarsadvokaten så att våra klienter fick prata med varandra. Förhoppningsvis kan det leda till en bättre relation mellan dem igen i framtiden.

Det gör min vardag meningsfull och betyder så mycket mer än några extra kronor i lönekuvertet!

Tyvärr fungerar det inte alltid. Men jag försöker oxå på samma sätt. En vacker dag kommer vardagen och världen att förändras.

Tack för alla kommentarer! Det har redan lett till mycket positivt! För några veckor sedan stannade lagmannen och pratade en halv timme. Han var imponerad av den goda stämning jag skapade i rättssalen. Jag tror att det är viktigt när man har att göra med ungdomar. Jag vill att de ska få en förståelse för rätt och fel – men inte att de ska vara nertryckta när de lämnar salen. Framförallt blir jag nästan förbannad på försvarare som går åt målsägande för hårt. Tycker inte att det är juste! Det går att göra ett bra jobb för sin klient ändå!

2 svar på ”Finns det en manlig syn på saker? – ambassaden (9)”

  1. Christer Andersson skriver:

    Rätt så!
    Den ”amerikanska” stilen har ingen mått bra av. Du är på helt rätt väg utan att tappa fokus på saken.

    C.

Kommentarer är stängda.