Hemsida – ambassadör (12)

Det känns faktiskt sorgligt att jag inte lyckades dra det här projektet i hamn.

Hemsidan Redigera inlägg

Lördag – och jag har gått igenom texterna på min nya hemsida som skall släppas till påsk. Fy vad det är svårt att utveckla något nytt.

2007 började jag fundera över hur mitt företag skulle kunna agera mer klimatsmart. Första tanken handlade om uppvärmning, återvinning, miljöpapper. Samtidigt kändes det för banalt.

När en person avlider kallar vi till bouppteckningsförrättning. Inte sällan åker barnen långa sträckor för att kunna närvara. För att inte tala om vid de tillfällen den avlidne hade egendom på flera platser i världen. Detta är något som blir allt vanligare.

I ett bouppteckningsärende skickar vi dessutom vansinnigt mycket handlingar med post.

Hur skulle jag kunna bidra till en bättre miljö?

Varför inte erbjuda bouppteckningar via nätet där delägarna skulle kunna logga in på en speciell lösenordsskyddad sida där de kunde se alla handlingar och skriva ut dem som de hade ett behov av.

Sedan 2007 har jag jobbat vidare på dessa tankar. 2009 beviljades jag PUSS-pengar för att förverkliga visionen.

Under 2009 ägnade jag mycket tid till att ta reda på hur sidan skulle kunna skapas. Jag träffade massor av it-folk och diskuterade även programmering i Indien. Efter en work-shop på Good Old kom vi fram till att Word Press var det rätta verktyget.

Sedan 2004 hade Andreas Bard i Stockholm hjälpt mig med webhotell och sammanhängande frågor. Han kunde även erbjuda hjälp med hemsidan. Ganska snart insåg jag att internet i all ära – men för kreativt arbete krävs fysiska möten.

Den första versionen släpptes i en förenklad form den 11 juli 2009. Vi hade utvecklat ytterligare tjänster som dock inte kändes helt klara.

Eftersom advokatverksamheten växte blev sedan projektet liggande. Det kändes inte rätt bara. Så småningom talade jag med Frida. Frida har hjälpt mig med marknadsföring ända sedan jag startade. Hon föreslog att vi skulle sätta ihop en projektgrupp. Sagt och gjort. Jag var tydlig med att jag ville fortsätta att jobba i WordPress. Sedan dess har flera försökt övertyga mig om att byta till Jomla.

Stön – jag har lagt tid på att kunna hantera WordPress. Alla byten tar så mycket tid. Tid som inte finns… Nåväl, nu har vi i alla fall fått ut sidan i nästa version. Nu är det dags att göra klart tjänsterna också. Målet är att de skall vara ute till midsommar.

Jag har insett att vem som helst inte kan jobba med det här – det behövs någon som förstår boutredningar. När jag inledde projektet var jag ensam jurist. Nu har jag hjälp av Carina och vi diskuterar arbetsrutiner som skall fungera även i cybervärlden. Förhoppningsvis skall vi kunna förverkliga visionen till midsommar!

Är du nyfiken på att se sidan så finns den på