Knytis och skrivarsnack i Älvdalen (13)

20140505-221727.jpg
Retreat – kravlöst skrivande. Eller tja – kanske bara kravlöst – göra vad man vill.

Men någon mening ska det väl vara med att åka kollektivt i nio timmar enkel resa?

Nej, det är faktiskt inget program – men mycket snack kring skrivande. Idag kom Susanne. Så med Ingela – värdinnan – är vi nu fem.

När Simone och jag åt lunch tillsammans diskuterade vi skrivarkurser. Varför inte ta tillfället i akt och ge respons på varandras texter? Ok – sagt och gjort – klockan 18.30-20 i kväll. Var och en kan ta med sig sin kvällsmat.

Varför 20? Jo, efter att ha njutit av söndagens solnedgång hade jag bestämt mig för att lägga kvällspromenaden till mina rutiner.

Högläsning av våra texter och spontan kritik. Åh – vad inspirerande det var att höra vad andra skrivit.

Jag valde att läsa två texter som jag skrev på sjukhuset. Det blev tyst i rummet efteråt. Det kändes som om de greps av texten. Ska jag publicera den redan nu?

Kommentarer som att den skulle kunna hjälpa andra. Ja, förutom att jag skriver för mig själv vill jag ju fortfarande kunna hjälpa andra.

Om jag tycker att jag haft många bloggar kan jag säga att C slog mig med hästlängder. ”…jag har en skrivarblogg också – faktiskt – men där har jag inte skrivit någonting.”

Behöver jag säga att det inte blev någon kvällspromenad. Ja, och jag är osäker på om jag överhuvud taget hinner med någon promenad i morgon. Klockan 8 ska vi äta frivillig gemensam frukost. Sedan lovade Susanne arrangera en skrivövning från en av de skrivarkurser hon gått. 12.15 är det lunchmusik och soppa i kyrkan. Tja – och efter det är jag rädd att jag behöver sova middag efter alla intryck så att jag är redo för kvällens knytis.

Du har helt rätt – det var inte någon kurs utan en retreat. Och ja – jag har bara ett enda mål – att skriva ett läsvärt inlägg per dag.

Så – nu måste jag i säng – så att jag har ork att uppfylla morgondagens mål!

20140505-223636.jpg