Bloggande – ambassadör (41)

Bloggande Redigera inlägg

Är det någon som har statistik för hur många besökare de mest kända bloggarna har?

Just nu flyger mina lediga tankar till utvecklingen av hemsidan. Att blogga här har verkligen gett mersmak. Tävlingsmänniska som jag är vill jag sätta besökarmål för min nya hemsida.

Vad ska man tänka på för att få många besökare?

Vad vill läsaren ha för information?

Ett av mina första ärenden när jag började med familjerätt var att göra bouppteckning efter en ung familjefar som oväntat dog på väg hem från arbetet. Hemma väntade sambo och två små barn men inget testamente. Det här ärendet fick mig att börja åka runt att hålla föredrag om familjerätt och även skriva artiklar. Det fick mig att inse hur många problem som hade kunnat förebyggas om allmänheten hade mer kunskap om de de lagar som berör allas vår vardag.

Ett led i ”min kampanj” var det digitala föredraget ”Gift eller sambo – är det någon skillnad”. Föredraget kan laddas ner för 50 kr på www.nosco.se.

Mitt nästa steg kommer att vara en blogg på hemsidan.

Tror du att människor är intresserade av att läsa en blogg om juridik?

Kommentarer

 • Ja, det finns mycket bra uppföljningar av bloggosfärens besöksstatistik. Det gör det därför att annonsörer betalar per hit av enskilda IP-adresser. Blondinbella och allt vad de heter har ett par hundra tusen besökare varje dag, men de bloggar å andra sidan flera gånger varje dag – det är ett heltidsjobb för dessa personer och de drar in en normal månadslön på annonser och fringisar. Jag har tittat på din hemsida och gillar den, samtidigt känns den lite opersonlig. Någon slags färgsättning som sticker av mot det medelgrå skulle lyfta den västentligt. Jag tror att du kan få många besökare på att ha en liten juridikskola på din hemsida, antingen via FAQ eller med enskilda sidor med rubriker som avhandlar de vanligaste problemen. Folk söker ofta på nyckelord eller ”samboavtal vad är det”, ”testamente hur gör man” typ. En del kan du lägga upp gratis och en del kan du ta betalt för per nedladdning – det finns mycket bra betalningsrutiner även för små sajter numera som du kan lägga till din sajt.
  2010-05-04 kl 09:16          Gilla       Sluta gilla
 • Tack för mycket kloka kommentarer! Det har blivit en vana att blogga här minst två gånger om dagen – och det känns inte jobbigt… så det skulle jag nog kunna tänka mig att göra på hemsidan i höst. Idén med juridikskola är bra – kanske genom att på ett strukturerat sätt samla bloggarna.
  2010-05-04 kl 09:20          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • avatar     Monica Reer
  http://www.bloglovin.com/blogs/ här har du lite information som kanske kan vara till hjälp?
  2010-05-04 kl 11:20          Gilla       Sluta gilla
 • Tack, vad innebär prenumerant i bloggvärlden?
  2010-05-04 kl 12:42          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Prenumerant på blogg – vad jag kan se har du redan 18 eller möjligen 20 prenumeranter på din blogg här på Ambassaden.
  2010-05-04 kl 12:53          Gilla       Sluta gilla
 • Oj… hur ser man det?
  2010-05-04 kl 13:26          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Juridik är något som berör alla (vare sig de vill eller inte – vare sig de tänker på det eller inte), alltså kommer alla till en punkt någon gång då de behöver juridisk information. Om du ligger först med den informationen (på hemsida eller genom en blogg – eller en blogg integrerad i hemsidan) är det troligt att det också är dig de kommer ihåg och anlitar vid ett senare tillfälle, vid behov. Du kanske kan ge delar av informationen gratis, och om man behöver mer information om samma ämne kan det laddas ner för x antal kronor? Lite som när man behöver Aftonbladet plus för att läsa klart vissa av deras artiklar på nätet…
  2010-05-04 kl 16:30          Gilla       Sluta gilla
 • Tack Jessica, det är nog lite så jag tänkt det. Men är det någon som gillar juridikbloggar? Behöver man vara formell som vanliga advokater eller är det bättre med snabbt skrivna inlägg som här? Funderar och funderar…
  2010-05-04 kl 16:52          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Jag skulle säga personlig men inte privat – går alltid hem 🙂 Du ska skriva för den ”vanliga” människan, inte dina advokatkollegor. Så länge de är faktariktiga och innehållsrika kan du väl skriva hur ”snabbt” du vill 🙂
  2010-05-04 kl 19:38          Gilla       Sluta gilla
 • Vad tycker du om min blogg här. Är den personlig eller privat?