Anställda – ambassadör (57)

Delegering Redigera inlägg

Utan tid för tankar är det lätt att dagen går åt till de oviktiga sakerna medan de viktiga sakerna förblir ogjorda. Att blogga här är t ex ganska oviktigt. Samtidigt har bloggen här blivit ett sätt att sammanställa mina tankar istället för att skriva ner dem i skrivboken.

I onsdags skulle vi skriva ner en handlingsplan på Ledarskapsprogrammet. Då insåg jag att det allra viktigaste för mig är att lyckas delegera – och att hitta ett sätt att delegera där jag inte behöver i och ”peta” i saker hela tiden. Mitt beslut att efter årsskiftet anställa två biträdande jurister kändes rätt när jag talade med de andra advokaterna. Samtidigt har jag lite ont i magen – för det är ett enormt risktagande. Om det inte vore ett risktagande skulle det antagligen ha anställts många fler jurister.

(Funderar på om jag i anställningsavtalet skall skriva in att det bara gäller under förutsättning att alliansen får behålla makten. Kommer det röd-gröna blocket till makten vet jag inte om jag vågar fortsätta ha anställda. Då är det nog bättre att backa några steg och satsa på ett levebrödsföretag.)

Så nu är det fokus på att skriva ner alla våra rutiner och en tydlig kommunikation där jag klargör mina förväntningar men samtidigt skapar en trygghet i att de anställda alltid kan fråga.

Oj, vad detta är svårt. Någon som har några kloka erfarenheter?

Kommentarer

  • Annika, har du några anställda idag?
    2010-06-04 kl 22:18          Gilla       Sluta gilla
  • Ja, jag anställde den första sekreteraren 2007 (med hjälp av arbetsförmedlingen). Under åren har jag lärt mig mycket. Idag har jag 2 sekreterare och en Paralegal. När den Linda går på mammaledighet får jag återigen hjälp av arbetsförmedlingen så att vi har två sekreterare. I höst kommer en juris studerande att praktisera här när hon skriver uppsats. Hon har varit här innan och kommer ha en timanställning. Efter årsskiftet planerar jag att anställa henne och ytterligare en biträdande jurist. Sedan har jag en projektanställd kille på timmar som håller på med utvecklingen av hemsidan…. Om allt går som jag vill kommer vi att anställa ganska friskt de kommande åren… men som sagt – mycket hänger på vilka pålagor och ansvar som regering och riksdag lägger på oss företagare.