Dåligt samvete – ambassadör (70)

Dåligt samvete Redigera inlägg

2010-07-13 kl 09:30 av Annika AndebarkGilla6 kommentarerTaggad annika andebark, semester42 visningar

Är det mer än jag som har dåligt samvete för att vara ledig?

Sedan jag blev företagare har jag aldrig haft mer än 10 dagars sammanhängande ledighet (om jag ens har haft det). Under hösten har jag arbetat hårt. Gått flera utbildningar (där jag satt tiden på nöjeskontot – men som så klart skulle räknats som betald arbetstid som anställd).

I torsdags tog jag ledigt från juridiken och ägnade mig åt hemsidan och företagsutveckling. Eftersom golvet läggs om på kontoret skall jag egentligen vara ledig t o m idag.

Det så varmt att man bara längtar till stranden… ändå masar jag mig upp… gör mig klar för kontoret… Jag har helt enkelt dåligt samvete för att vara ledig – dåligt samvete inför de klienter som har ärenden här som inte hunnits med. Dåligt samvete för den personal som behöver jobba när det är fint väder  – även om jag inte tvingar någon.

Vad håller jag på med egentligen?

Nej, i eftermiddag talar vi in ett nytt meddelande på telefonsvararen att vi håller tillfälligt stängt p g a värmebölja!

Kommentarer

 • Ja, Annika, när jag läser om din reaktion på att unna dig något högst normalt blir jag fundersam? Är det möjligen så att du ser även dina anställda som en del av din familj som måste omhändertas? Och att kunderna också på något sätt ingår i familjen? Jag kan förstå mjölkbönder som aldrig kan ta ledigt, men arten av din verksamhet är ju inte sådan. Eller tycker du att människorna runt dig är som korna? Kräver ständig uppassning?
  2010-07-13 kl 11:09          Gilla       Sluta gilla
 • Tja… kanske något åt det hållet… mina föräldrar var lantbrukare… så kanske kommer det därifrån… Jag tror att det är viktigt att reflektera för att kunna utvecklas. När jag uppmärksammade känslan bestämde jag mig för att jobba med det inför nästa sommar!
  2010-07-13 kl 11:17          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Absolut. Tittade nyss på din redesignade hemsida, jättefin men skulle vilja se fler bilder på dig! Undrar också om du tänker i termer av att anlita män i ditt företag?
  2010-07-13 kl 11:20          Gilla       Sluta gilla
 • Tack för feed back! Anledningen att det inte finns fler bilder av mig är att hemsidan är tänkt att vara en portal för flera olika byråer. Då skall varje byrå ha sina bilder under sin byrå. Vi har förhoppning om att snart även anställa män. Kanske borde vi lägga upp en bild av projektledaren för hemsidan – han är man 😉
  2010-07-13 kl 12:02          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • avatar     Monica Reer
  känner igen mig allt för väl..
  2010-07-15 kl 01:06          Gilla       Sluta gilla
 • Misstänker att det är många företagare som gör det. I morse bestämde jag mig för att göra en budget med 5 veckors sommarsemester varje år och 2 veckors julledighet. Med det tempo jag håller resten av året skulle jag nog behöva det. Dessutom får jag nog räkna med att gå in och ”hålla undan” även under semestern.

Erfarenhet

Den här texten säger väl allt?

Inte konstigt att jag blev sjuk med den inställningen!