Bloggande – ambassadör (71)

Nya bloggen Redigera inlägg

Så, då får jag väl säga att jag är igång med bloggen på min egen hemsida – www.advokatbyran.nu. Vi har även fått ut en enkät för att följa upp vad besökarna tycker och vad de mer skulle vilja ha av hemsidan. Vi håller även på att titta på hur man prenumererar på blogginläggen. It-killen skrev ”Det finns olika sätt att prenumerera på blogginlägg.

 

Ett sätt är att siten skickar ett email varje gång ett nytt inlägg har gjorts.

 

Ett annat sätt är att siten skickar ut inlägget i så kallat RSS-format. Detta gör att man kan prenumerera på bloggar i google news, iphone, m.m.

 

Vilket är det du tänker på?” Jag kände mig jättemossig och sköt frågan på framtiden. Vad tror du är bäst?

Det är så mycket jag vill göra – men min coach har gett mig rådet att prioritera – och det är säkert rätt. Nu har vi 4 punkter som vi vill utveckla på hemsidan innan projektet skall redovisas till Tillväxtverket.

Den sista av punkterna får vänta tills jag kommer hem från London. Nu kretsar tankarna kring hur jag på ett enkelt sätt skall kunna presentera en jämförelse mellan svensk och engelsk familjerätt. Förhoppningsvis på ett sätt där vi även kan hänga på en jämförelse av hur det är i Washington och Australien.

I övrigt är jag lite sur på mig själv. Tiden mellan 8 och 18 tillbringade jag på kontoret – trots att jag bara längtade ut i solen. Lunchen åt jag med en specialiserad jurist som skrev så här efteråt ”Hjärtligt tack för det intressanta mötet med Dig idag. Jag blev mycket imponerad av Dina framtidsplaner och visioner. Tur att vi inte är konkurrenter inom arbetsrätten. Om vi var det skulle jag säkert inte ha några klienter.”

 

Kommentarer

  • Det ser ju kanonbra ut! Känns modernt med lite ”grastis”info genom bloggen, annars upplever jag många jurister väldigt hemliga med mycket, självklart för att man inte vill ge bort sin tid som är dyrbar men jag tror du tjänar på din öppenhet. Det känns enkelt att anlita. Lycka till.
    2010-07-16 kl 10:18          Gilla       Sluta gilla
  • Stort tack! Ännu har jag inte blivit varm i kläderna – men tanken är att jag skall lyfta olika juridiska problem som klienterna ger mig sin tillåtelse att skriva om. Vi håller på att ta fram ett formulär där klienten häver min tystnadsplikt. Anledningen till att advokater är så ”hemliga” är att vi har en väldigt strikt tystnadsplikt. Samtidigt finns det frågor som man kan avidentifiera och skriva om på ett intressant sätt.

Erfarenhet

Egentligen hade jag så många olika projekt att det var omöjligt att hinna med allt. Bara att starta bloggen var ju egentligen ett heltidsprojekt.

Ja, ja – det är så lätt att vara efterklok.