Arbetsro – ambassadör (74)

Hur hittar ni arbetsro? Redigera inlägg

Det har varit en vår då jag fokuserat på att delegera, delegera, delegera…

Det är inte lätt! Ofta är det enklare att göra det själv. Men nu börjar jag se resultatet!

På min att göra lista finns flera saker som kräver total ostördhet. De där ärendena som inte blir gjorda för att jag är rädd att bli avbruten när jag är mitt i en tankebana. De där ärendena som behöver egna kvällar då ingen finns i närheten.

I kväll var en sådan kväll… egen tid till 21… och telefonen ringer och ringer… privat och halvprivat… Jättekul att folk tänker på en … men samtidigt… de där ärendena…

Så funderar jag – kanske är det inte så jag skall jobba… kanske jag ska stänga dörren och markera att jag absolut INTE vill bli störd… Det är så svårt… för samtidigt vill jag vara tillgänglilg… och jag vet… alla gör sitt bästa för att inte avbryta…

Hur gör ni andra? Jag har i alla fall väldigt dåligt samvete om jag stänger dörren och säger att jag inte vill bli störd.

Kommentarer

 • Haha, träna med att jobba som massör ett tag! 😉 Dörren stängd o skylten ”Upptagen” uppe = Stör ej! Mobilen är så lätt att sätta på tyst. Nä, skämt åsido. Det är väl av respekt för alla inblandade egentligen som du behöver lugn o ro?! Du har ärende med (förmodar jag) kunder som bett om din hjälp, de förtjänar din respekt. Du har en utbildning och har jobbat upp ett gott rykte, det förtjänar respekt. Din familj och andra kunder får sin tid, det är jag fullt övertygad om, de förtjänar lära sig respekt. Liksom de får när de behöver det! Stäng du dörren och sätt mobilen på tyst och njut av möjligheten att göra det du behöver i lugn o ro! Det är absolut inte att va otrevlig på något vis, det är att sätta gränser. Gränser är viktiga för alla! Ge o ta! All lycka o njut av dagen!
  2010-08-26 kl 09:00          Gilla       Sluta gilla
 • Hej Annika, Du har så roliga problem 🙂 Man behöver inte svara i telefonen, you know. Du bestämemr själv när du ska göra det, särskilt på kvällar och helger:-) Men jättekul att du börjar se fördelarna med delgering 🙂 Håller med Carina att man som kroppsterapeut lär sig snabbt vad avskildet innebär. Var en gång hos en massör som svarade i telefonen medan hon masserade mig – jag gick aldrig mer till henne och hon slog igen efter en tid. Jag kan rekommendera dig några yogaövningar som kan hjälpa dig att fokusera inåt på här och nu och skärma av dig omvärlden. Du uppnår samma effekt med klassisk meditation.
  2010-08-26 kl 10:54          Gilla       Sluta gilla
 • Roliga? 😉 Egentligen tror jag att detta är ett problem som både ledare och den som säljer tjänster ofta har. Skillnaden är nog att jag vågar skriva om dem 😉 När jag började blogga här bestämde jag mig för att vara fullständigt öppen om de mest banala problem – för att jag tror att det kan få andra att våga erkänna… vi behöver den diskussionen! Ofta stärker kommentarerna mig! Som nu! När jag sitter med klienter är jag fullständigt närvarande. Helst ingen mobil på rummet. Sekreterarna svara i telefonen och tänker nog inte ens tanken att störa. Men det är skillnad med all den andra tiden… Ibland lägger jag telefonen på laddning – då hör jag inte den – också ett bra knep! Mm… yoga övningar låter intressant – kanske något att pröva vid tillfälle 😉 Min form av meditation är morgonpromenaderna, löpning och ett 15 min träningsprogram på kvällen som nog lite har karaktären av meditation/yoga. Utan dessa tre moment skulle jag aldrig haft energi att orka!
  2010-08-26 kl 20:04          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Ja, jag menar roliga:-) (!) på det sättet att det är ett måste att komma förbi dem för att du och verksamheten ska kunna fungera långsiktigt. Jag har för mig att du beskrev på ett tidigt stadium här på bloggen att du hade drabbats av ett utmattningssyndrom för några år sen? Det är ju då extra viktigt att du itne jobbar upp nya väggar att gå in i!
  2010-08-27 kl 09:07          Gilla       Sluta gilla
 • Helt rätt!!!! Tack för dina kloka kommentarer!!! Tror jag vidtagit de åtgärder jag behöver för att inte gå i väggen igen 😉
  2010-08-27 kl 09:38          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • avatar     Nina Wahlin
  Finaste Annika. Tack för att du belyser vikten av att vara medveten om vad vi gör och när vi gör det. Jag känner att genom att du redan har klara riktlinjer för hur du arbetar när du har IRL klient möten så är det inte långt till att göra det samma när du ”möter” dem genom deras akter. Det finns tid då vi strö läser och går igenom och då kan vara kontakt bara för omvärlden och det finns tid då vi behöver helt och fullt gå upp i det vi faktiskt gör och då handlar det om att våga SLÄPPA det som vi möjlightvis INTE kan ta elller ge utan se till det som vi faktiskt GER och det är total fokus här och nu. Det är DU och dina ärenden värda. Din öppenhet och ärlighet är uppfriskande och ger oss alla möjlighet att reflektera över hur vi själva arbetar. Jag tex ser nu över mina rutiner kring administrativ arbete och seminarium upplägg, kurs upplägg osv som jag just nu förlagt till sena kvällar och nätter. Avser att lägga detta på dag tid 1 dag i veckan.Samt vidare lägger jag nu upp en plan för hur ofta jag skall svara på min mail. Jag ber klinenter och kunder smsa bråskande ärenden och säger att mail kan ta upp till 2 dygn.detta oxå genom att jag kan vara på förlossning och är då ej kontaktbar Åter igen det gäller att fokusera på avd vi faktiskt ger och inte på vad vi inte ger 🙂 Tydlighet skapar utrymme och utrymme skapar rörelse vilket skapar kreativitet. Samtidigt har vi detta med kreativt kaos…..dock känner jag att det hållbara är att avgränsa och fokusera för klara beslut och kreativa lösningar varm kram från mig till dig!
  2010-08-27 kl 15:16          Gilla       Sluta gilla
 • Tack Nina för dina kloka ord! Det bästa med ambassadörsskapet har faktiskt varit all feed back på mina tankar. Jättekul om kan bidra till andras reflektion! Sedan en tid tillbaka organiserar jag mina att göra listor utifrån de 7 goda vanornas paradigm om brådskande/inte brådskande och viktigt/mindre viktigt. Ännu är jag inte full lärd – men jag ser problemen! Tack för dina tankar!!! Kram tillbaka!