Förebilder – ambassadör (75)

Vikten av att fylla på sin egen energi! Redigera inlägg

Tingsrättsförhandling i Ystad på förmiddagen och i Helsingborg på eftermiddagen. I bilen får jag för mig att ringa min väninna Ann Wikström på La Perle.

Vi blir båda glatt förvånade när det faktiskt funkar med en lunch för oss båda!!! Över en sallad inser vi att vi inte träffats på flera månader. Det finns så mycket att prata om att vi bestämmer att jag skall komma ut till hennes företag, La Perle, efter förhandlingen.

Ann Wikström är min stora förebild! Hon har gått igenom svårigheter och blivit starkare och klokare. Både hon och hennes man spolades ut av flodvågen. Tack vare sin envishet, sin goda fysik och förmåga att ta kloka beslut lyckade Ann överleva. Hennes man hade sämre tur.

Skadad återvände hon till sitt och sin makes företag – La Perle.

Men Ann hade kraften att fortsätta! I chocken kunde hon ta hand om sig själv och sin personal. För att få tid att återhämta sig utsåg hon en extern VD som sin makes efterträdare.

Nu har hon åter axlat ledarskapet. Skapat ett starkt varumärke i Maria Nila. Ökat omsättningen. Utvecklat företaget på alla plan. Och nu krönt framgången med nya lokaler i Helsingborg som möjliggör en ännu större expansion.

Jag är imponerad. Ann visar runt i de nya lokalerna och berättar om sina visioner och tankar. Om allt arbete hon lagt ner. Hur hon har tänkt. Vi byter erfarenheter och idéer.

Eftermiddagens spontana timmar är ovärderliga!

Mitt energiförråd är påfyllt för flera veckor framöver. Hon får mig att våga ta steg som känns stora. Hon får mig att tro att kunde hon lyckas med detta så borde väl även jag lyckas med mina visioner – som inte alls är så stora som hennes!

La Perle och Maria Nila är namn att lägga på minnet!

Att hitta en förebild kan varmt rekommenderas!

Kommentarer

 • avatar     Anonymous
  Annika vilken fin berättelse och tack för att du delar med dig. Jag har många förebilder, det beror på vad det gäller så klart men det finns många duktiga människor att inspireras av! Själv tänkte jag faktiskt på din verksamhet härom dagen då jag satt och planerade för ett projekt som jag vill lansera i Stockholm. Jag funderade på vem som kunde vara lämplig att kontakta om juridisk hjälp behövs , för avtal etc. om allt går i lås och jag utvecklar till AB med anställda. Tanken föll på dig, nu får framtiden visa vad som sker….//Ann-Christin
  2010-08-26 kl 22:50          Gilla       Sluta gilla
 • Tack! Där ser man hur lite man vet – jag bloggar inte här för att hitta klienter… men så klart är du välkommen att höra av dig! Anställningsavtal är skrivet med en mycket duktig jurist som börjar i januari. Han har tidigare arbetat med affärsjuridik för småföretagare (speciellt arbetsrätt) och vi har tänkt nischa honom på den marknaden. Och enligt mina planer skall jag ju öppna kontor i Stockholm inom 5 år… så det är kanske inte orimligt att du ska kunna anlita oss för det här i framtiden 😉 Lycka till med utvecklingen!
  2010-08-27 kl 10:00          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • avatar     Nina Wahlin
  Gott Annika!
  2010-08-27 kl 15:20          Gilla       Sluta gilla
 • Härligt med förebilder och förstår din beundran för henne! Det krävs mycket inre styrka att gå genom en sådan upplevelse o sedan gå vidare med en tro o en vision om livet! De finns omkring oss o har man tid o möjlighet att lyssna på deras berättelser är det guld värt!
  2010-08-28 kl 09:51          Gilla       Sluta gilla