Mental uppladdning – ambassadör (76)

Mental uppladdning Redigera inlägg

I söndags bestämde jag mig för att springa två mil som idag. En mil tar jag mig igenom utan problem… men två mil… det har jag bara sprungit 3 gånger tidigare… senast var det i oktober…

Två mil är långt. För mitt inre har jag känt hur jag springer. Sett hur jag ger mig ut andra varvet på slingan i skogen. Känt det lite långsammare steget i kroppen.

I veckan har jag bara promenerat – sparat springmusklerna inför lördagen.

I går tyckte jag mig känna en stundande förkylning… bestämde mig för att köra dunderkur – esberitox och Förkylningshonung (kan varmt rekommenderas). Den mentala uppladdningen var så intensiv att jag verkligen ville springa. Det handlade inte om hur fort – bara om att ta mig igenom!

När jag sprang två mil den första gången i mitt liv – för ett år sedan – kunde jag nästan inte gå efteråt. Hela kroppen värkte…

Sonen skulle lämnas i Ystad kl 7 på morgonen. I går kväll tog jag det lugnt. T o m fredagens kost var genomtänkt anpassad för löpningen – pasta och ris… mycket vatten.

Kl 7.15 träffade jag Elna Jellvi i skogen som avtalat. Hon är coach och jobbar bl a med gruppcoaching på www.mpiyo.se.

Första milen sprang vi pratandes i lugnt tempo. Efter att ha druckit och strechat lite gav jag mig ensam ut på andra varvet. 4 km i högt tempo, 2 km i långsamt tempo, mellantempo i sanden längs havet (en fantastisk morgon) och seden spurt den sista biten. Jag skulle ha kunnat springa längre… 3 mil???

Var kom all orken ifrån?

Jag är övertygad om att det var den mentala fokuseringen.

Samma sak är det nog för oss som företagare.

För det första måste vi ha de fysiska förutsättningarna – en bra affärsidé, kundunderlag, en bra produkt (att jämföra med att vara fysiskt tränad när man springer).

Men det är inte självklart att vi når i mål bara för att vi har de fysiska förutsättningarna.

Det krävs ett dj-ar anamma och fullständig fokus. Då kan vi nå långt bortom de mål vi satt upp för oss själva!